Vehikit kiest voor Shopware B2B Suite voor optimale dienstverlening

Alles voor bedrijfswagens een onder één dak

Een B2B webshop in Shopware Enterprise voor de grootste in bedrijfswageninrichting. Volledig multi-store opgezet om maar liefst zes landen binnen de Europese markt te bedienen.

 

Wat hebben we gedaan?

  • Akeneo PIM
  • B2B Suite
  • B2B webshop
  • Kenteken looker
  • Shopware Enterprise

Vehikit

Vehikit, alles voor de bedrijfswagen. Deze zusteronderneming van Van den Born Carrosserie werd opgericht in 2012 en is sindsdien flink gegroeid. Zij zijn actief in maar liefst zes Europese landen en een van de grootste op het gebied van bedrijfswageninrichting. Ze zeggen niet voor niets ‘Alles voor de bedrijfswagen’. Van kleine zelfstandigen met één bestelwagen tot organisaties met een groot bedrijfswagenpark en dealers. Zij kunnen allemaal op de webshop van Vehikit terecht voor alles voor hun bedrijfswagen.

Bekijk de website

Een nieuw en beter werkend platform

Na een aantal jaar in bedrijf te zijn, voldeed de website niet meer aan de verwachtingen en doelstellingen van Vehikit. Zo’n mega aanbod met alles voor bedrijfswagens voor verschillende landen en talen, wil je natuurlijk wel goed – en vooral ook overzichtelijk – presenteren. Tijd voor een nieuw, snel én gebruiksvriendelijk platform. ‘Proven Technology’ was daarbij voor hen het uitgangspunt. Een webshop techniek die geschikt is voor grote online shops in meerdere talen met voldoende potentie voor de toekomst. Dat bracht de keuze op Shopware of Magento.

Shopware it is

Shopware won de strijd. Het systeem is namelijk zo flexibel dat je vanuit één platform heel Europa kunt bedienen, met geoptimaliseerde content voor elk land en elke taal. Dat is precies wat Vehikit nodig had. En dus gingen zij op zoek naar een betrouwbare en professionele partij voor de bouw van de nieuwe online shop in dit platform. Deze partij vonden zij in Sition. Waarom zij voor ons kozen? We vroegen het Mark van den Born, CEO van Vehikit.

Productaanbod op maat

Je kunt je voorstellen dat, als grootste aanbieder in toebehoren voor bedrijfswagens, het aanbod enorm is. Om het bezoekers van de shop zo makkelijk mogelijk te maken, werd de webshop voorzien van maatwerk techniek. Er is een unieke filter gebouwd, zodat potentiële klanten direct vinden wat zij nodig hebben voor hun bedrijfswagen. Dat kan door in de filter het kenteken in te voeren, maar wat als je nog geen kenteken hebt omdat de bedrijfswagen nog in bestelling is?

Ook daar is aan gedacht. Met slechts een paar basisvragen zoals het merk, model en bouwjaar selecteer je eenvoudig de voor jou relevante producten. De filter onthoud jouw bus of bedrijfswagen. Of je nu in het menu navigeert naar verlichting of stuursloten, het getoonde aanbod past zich automatisch aan items die voor dit type wagen geschikt zijn. Dat is nog eens user experience!

Next level B2B met shopware B2B-suite

Een goede en langdurige klantrelatie, daar draait het om in de wereld van B2B. Service speelt hierbij een belangrijke rol en dat gaat verder dan het persoonlijke contact. Het gaat ook over de klantbeleving online. En om die online klant- en bestelomgeving naar een hoger niveau te tillen, is de webshop uitgerust met de B2B-suite van Shopware Enterprise. De B2B-suite ondersteunt de marketing- en salesafdeling met verschillende toepassingen. Denk aan features als het instellen van snelle orders en herhaalbestellingen. Offerte administratie en het toekennen van rollen, rechten en maximale budgetten voor de inkoop. Zo kunnen meerdere personen binnen één account orders plaatsen, binnen de voor hen bepaalde grenzen. Kortom, ijzersterke functionaliteiten speciaal ontwikkeld voor de B2B markt.

Slimme koppelingen

Goede, actuele en volledige productinformatie zorgt voor hogere marges en een betere omzet. En zoals eerder al aangeven heeft Vehikit een behoorlijk aanbod, in maar liefst zes(!) verschillende talen.  Om de productinformatie eenvoudig en centraal te beheren is er een koppeling gemaakt met de PIM-tool Akeneo. Waarom Akeneo? De interface is gebruiksvriendelijk en flexibel. Of je nu technische informatie wilt exporteren, importeren, content in meerdere talen wilt beheren of voor meerdere kanalen. Het kan allemaal. Naast de B2B-suite en Akeneo, is Exact geïntegreerd in de webshop van Vehikit. Voor een gestroomlijnde verwerking van de orders. Plaatst de klant online een bestelling dan wordt ook direct de voorraad bijgewerkt in het ERP-systeem. Kortom, voldoende slimme tools die Vehikit gedoe, tijd en geld besparen.

In gesprek met Sition

Interesse in een Shopware B2B webshop, voorzien van slimme koppelingen om jouw werk nog makkelijker en leuker te maken? Met onze jarenlange Shopware-ervaring, alle relevante certificaten en een bewezen track record ben je bij ons aan het juiste adres. We laten je graag zien wat onze technische uitblinkers voor jou kunnen betekenen. Let’s get in touch!

Vehikit businrichting

Vehikit

Vehikit is een zusteronderneming van Van Den Born Carrosserie en dé webshop voor iedereen die een bedrijfswagen wil inrichten. Van kleine zelfstandigen met één bestelwagen tot organisaties met een groot bedrijfswagenpark en dealers. Zij kunnen allemaal op de webshop van Vehikit terecht voor alles voor hun bedrijfswagen.

Eén van de redenen om te kiezen voor Sition, is het feit dat zij een van Nederlands grootste Shopware partners zijn en dit platform dus uitstekend kennen. Zij zijn niet voor niets de nummer één Shopware Partner van de Benelux!
~ Mark van den Born ,CEO- Vehikit

Ook een webshop die klanten inspireert?

Neem contact op met Michel Doens

Telefoon: 073 71 10 333

E-mail: info@sition.nl

247Jeans

Shopware 6 voor B2B én B2C klanten

Tuinvisie

Tuinvisie inspireert de buitenmens met splinternieuwe Shopware Shop