Aan de slag met M2E Pro

Wat moet ik weten over M2E Pro voordat ik begin?

M2E Pro is ontwikkeld om een verbinding te leggen tussen Magento en eBay. Na verdere ontwikkeling heeft M2E Pro meer functies erbij gekregen. De huidige versie beschikt over meerdere Multi Channel Solutions zoals eBay, Amazon en Rakuten. Met meer dan 77.000 downloads via Magento Connect is M2E Pro de marktleider geworden bij een groot aantal gebruikers die het product dagelijks gebruiken.

Wat is Magento?

Magento is een e-commerce platform dat is ontwikkeld met open source technologie. Het platform biedt voor meer dan 240.000 online verkopers een flexibele webshop die ook nog eens gemakkelijk te beheren is. Gebruikers kunnen hierdoor gemakkelijk de look en content aanpassen en de functionaliteiten van hun online winkel uitbreiden. Verkopers die Magento als e-commerce platform gebruiken, hebben toegang tot duizenden extensies om hun webshop nog krachtiger te maken.

M2E Pro flow

Wat maakt M2E Pro anders dan andere Multi Channel aanbieders?

Volledige integratie

M2E Pro verzorgd de Magento Amazon & eBay koppeling. Naast de integratie van deze twee marktplaatsen is het ook mogelijk een intergratie te maken met het Japanse ‘Rakuten’. Alle data wordt uitsluitend opgeslagen in Magento en gemanaged vanuit één pagina. Geen clouddiensten of extra lagen, maar één punt voor de data-invoer en het datamanagement. Verkopers behouden het volledige eigenaarschap over hun data en niets is off-site opgeslagen. Klanten worden hierdoor onafhankelijk en zijn niet gebonden aan een Multi Channel aanbieder.

Hulp is om de hoek

Meer dan 150 investeerders over de hele wereld hebben M2E Pro geïmplementeerd. Indien er zich problemen voordoen, is het handig dat deze worden opgelost in jouw eigen taal. M2E Pro biedt daardoor in elke taal support. Sition is partner met M2E Pro. Wij lossen al je supportvragen voor je op!

Gebouwd met ervaring

M2E Pro onderscheidt zich door te doen waar zij goed in is: Multi Channel. Echter zorgt de flexibiliteit van Magento ervoor dat verkopers ook kunnen kiezen tussen meer dan duizend overige beschikbare oplossingen die de M2E Pro functionaliteiten aanvullen en versterken.

Altijd gefocused

M2E Pro ondersteunt op dit moment Amazon, eBay en Rakuten omdat zij met hen de beste werkrelaties heeft op technisch niveau. De focus blijft liggen op het leveren van producten met een breed scala aan mogelijkheden, die volledig zijn aan te passen en geautomatiseerd zijn.

Strategische partners zijn de sleutel tot succes

M2E Pro is geïntegreerd met Temando, Terspeak, LionBridge en Pixafy. Hierdoor levert M2E Pro exceptionele service samen met de beste solution providers.

Ontdek M2E Pro als Software as a Service (SaaS)

Wil je ook gebruikmaken van M2E Pro of een passend advies welke voordelen M2E Pro heeft voor jouw webshop? Neem dan contact met ons op!

 Specificaties M2E Pro

 

Gecentraliseerd Datamanagement

Bang om veel tijd te verliezen aan datamanagement? M2E Pro gebruikt Magento als centrale databron om alle productgeoriënteerde informatie (waaronder afbeeldingen) toe te voegen. Alle data-invoer is gecentraliseerd in de Magento back-end. De informatie die wordt verkregen uit Magento wordt automatisch gesynchroniseerd met alle relevante marktplaatsen.

Ordermanagement

Wordt er te veel tijd besteed aan ordermanagement en orderverwerking? Bij M2E Pro wordt elke order van eBay, Amazon of Rakuten gedupliceerd en in Magento aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat elke order, ongeacht locatie of marktplaats, wordt behandeld als een gewone (native) Magento order. Een verandering in de orderstatus of verzendinformatie (zoals tracking) wordt automatisch doorgevoerd. Hierdoor kunnen alle orders gemanaged worden vanuit de Magento back-end.

Handel over landsgrenzen

Denk je erover om in het buitenland te verkopen? M2E Pro kan je helpen met je internationale zichtbaarheid. M2E Pro maakt het namelijk mogelijk dat goedgekeurde lijsten worden doorgeplaatst op internationale websites. M2E Pro biedt tevens vertaalondersteuning van het Nederlands naar het Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Ondersteuning van derden

Voer je nu nog alle gegevens handmatig in of met behulp van een specifieke tool? M2E Pro biedt ondersteuning voor tools van derden of bij handmatige invoer. Productlijsten die op een andere locatie zijn opgeslagen kunnen (automatisch) verplaatst worden naar bestaande producten in de Magento catalogus. Ook als je lijsten hebt die niet zijn gecreëerd in de Magento catalogus kan M2E Pro automatisch relevante gegevens uit de marktplaatsen overhevelen naar Magento.

Volledig aan te passen

Is jouw bedrijf erg complex? Of denkt je dat jouw bedrijf te klein of te groot is voor M2E Pro? Dan zal M2E jou doen verbazen. M2E Pro werkt vanaf het begin af aan nauw samen met haar verkopers en hebben, aan de hand van hun inbreng, het systeem verder ontwikkeld. M2E Pro heeft een uniek, flexibel en beleidsmatig systeem ontwikkeld dat aangepast kan worden naar ieders specifieke wensen.

Taakautomatisatie

Heb je een sterk afwisselende voorraad of te veel SKU’s? M2E Pro heeft een flexibel en krachtig mechanisme dat het mogelijk maakt om datamanagement routines te automatiseren. Lijsten kunnen nagekeken worden in bulk (in plaats van individueel) wat een hoop tijd bespaart.

Voorraadbeheer

Problemen met het verkopen onder of boven je productvoorraad? M2E Pro helpt om jouw voorraad volledig te beheren, zelfs als je een beperkt productaanbod hebt. Het invoegen van dezelfde producten op meerdere locaties is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Op het moment dat een product wordt verkocht, zal M2E Pro automatisch de productvoorraad op alle locaties aanpassen. Wanneer de voorraad van een product is aangevuld, wordt dit tevens automatisch op elke locatie doorgevoerd.

Flexibele prijzen

Verkoop je dezelfde artikelen op meerdere marktplaatsen tegen verschillende prijzen? M2E Pro maakt het mogelijk om verschillende prijsstrategieën te hanteren per marktplaats. Je geeft simpelweg de prijs op in Magento en M2E Pro doet de rest. Daarnaast kunt je ook automatische promoties en prijsupdates instellen.

eBay categorieën indelen

Vaak te druk met het categoriseren en indelen van eBay? Altijd handmatig producten of groepen aan het toewijzen? Gebruik dan het flexibele auto-mapping systeem van M2E Pro dat gebaseerd is op een productcategorie, productnaam of een set productattributen.

Geoptimaliseerde dataprocessor

Bezorgd over de performance van jouw servers? Met M2E Pro vinden alle berekeningen en datasynchronisatie naar eBay, Amazon en Rakuten plaats buiten Magento. Dit komt doordat er gebruikgemaakt wordt van verschillende API’s en synchronisatietechnieken.

Magmi importondersteuning

Maak je gebruik van Magmi voor alle datamanagement? M2E Pro biedt ook een plug-in die een notificatie geeft zodra er veranderingen in Magmi worden doorgevoerd naar Magento Products.

Compatibiliteit Master Vehicle List

Verkoop je auto-onderdelen? Met een Master Vehicle List (MVL) kan je een lijst maken van de auto’s die geschikt zijn voor jouw auto-onderdelen. Op deze manier kunnen kopers sneller je website vinden en direct zien of het onderdeel geschikt is voor hun auto. Zou je gebruik willen maken van de Master Vehicle List toepassing? Met M2E Pro kan het!

Verbeterde Amazon functies

Heb je hulp nodig om je verkoop via Amazon een groot succes te maken? M2E Pro kan jou op verschillende manieren helpen om dit te bereiken:
  • De Amazon ‘re-pricer’ zal je helpen om aan kop te blijven in de competitie door herhaalbezoeken te maximaliseren en jouw voorraad te keren.
  • Amazon FBA biedt een goede kans voor verkopers die voor Amazon hebben gekozen om hun ondermanagement uit te voeren.
  • Verkoper kan gebruikmaken van Amazon Prime Benefits.
amazon_logo_sition

eBay op z’n best

  • Maak gebruik van LMS. LMS (Large Merchant Services) is een protocol dat is ontworpen om workflows van grote verkopers efficiënter te maken door eBay’s infrastructuur te gebruiken om parallelle processen uit te voeren en bij fouten automatisch opnieuw te proberen.
  • Parts compatibility listing helpt je op verschillende manieren: Het verbetert je zoekresultaten en laat je lijstprestaties beter scoren. Ook verhoogt het je klanttevredenheid door het hen gemakkelijker te maken om jouw producten te vinden. Dit betekent tegelijkertijd ook een verhoging in je verkopen. Als laatst gebruikt het de beschikbare tools om jouw lijsten in bulk te updaten.
  • Maak gebruik van Markdown Manager om kopers enthousiast te maken voor jouw producten. Met Markdown Manager kan je kortingen op je producten instellen. De korting kun je laten inplannen en voor specifieke lijsten en categorieën kun je deze automatisch laten verlopen. Dit kan je ook toepassen op de complete winkelvoorraad of productlijsten met een vaste prijs.
ebay logo sition

Samenwerken?

Wij horen graag je ideeën en beantwoorden al je vragen