Nieuwe betaalmethode voor Magento B2B backend orders

Magento heeft een minder bekende functie die de mogelijkheid biedt om bestellingen te creëren in de backend. Dit is vooral handig voor webwinkels die ook bestellingen opnemen via de telefoon metname in Magento B2B omgevingen komt dit nog vaak voor. Met behulp van deze functie worden de productvoorraad, betaaltransacties en het gebruik van kortingscouponnen geregistreerd in de statistieken van je Magento webwinkel. Echter zijn er niet veel betaalmethoden die transacties toestaan van de backend van Magento omdat in de meeste gevallen dit de betaalgegevens van je klanten zou vereisen.

Hoe pas je het toe?

Stel je wil inzicht in bestellingen creëren in de Magento backend voor klanten die telefonisch bestellen, naar de winkel komen om de bestelling af te halen en op rekening of contant betalen. Hoe zorg je daarvoor? Om dit te bereiken doe je het volgende:

1.Kopiëren
Je kopieert de volgende code:

‘/app/code/core/Mage/Payment/Model/Method/Purchaseorder.php’

naar je code locale ‘code pool’:

‘/app/code/local/Mage/Payment/Model/Method/Purchaseorder.php’

2.Toevoegen regels
Je voegt vervolgens twee regels toe in de body van de klasse.

–  protected $_canUseInternal = true;

–  protected $_canUseCheckout = false;

De eerste variabele maakt het mogelijk dat de betaalmethode is te gebruiken in de backend als deze wordt ingesteld op ‘true’. Het tweede is het blok dat het wordt gebruikt in de frontend dat wordt nu als ingesteld op ‘false’. Mocht het zo zijn dat je inkooporders het op de frontend toestaan, dan kun je deze hier wel op ‘true’ instellen. In dit geval hebben je de methode ‘purchase order’ gekozen want dit maakt het mogelijk de order een ‘inkoop ordernummer’ te geven. Zo is de order makkelijk achteraf te herkennen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere betalingsmethode die beschikbaar is. Bedenk wel dat niet alle gebruikte betaalmethodes zullen werken zoals ze dit wel doen in de front-end!

Hulp nodig?

Bel 073-711033 of mail naar info@sition.nl als je meer Magento hulp nodig hebt. Wij bieden Magento B2B ondersteuning in de regio: Utrecht, Eindhoven & Den Bosch.

Recent Posts