Magento

Officiële release van Magento 2.0!

Magento 2.0

Het langverwachte Magento 2.0 is eindelijk uitgebracht! Bekijk de vernieuwingen en verbeteringen van deze nieuwste versie van Magento

Softwaregigant Magento heeft tijdens MagentoLive Australia eindelijk het langverwachte Magento 2.0 uitgebracht. Velen hebben in spanning afgewacht tot dit moment omdat de nieuwe versie van Magento flinke verbeteringen en vernieuwingen bevat. Het duurde even, maar dan heb je ook wat! Wij nemen Magento 2.0 in vogelvlucht met je door.

 

Gemakkelijker te beheren

Hoewel Magento 1.0 al best gebruiksvriendelijk was, is Magento 2.0 nog makkelijker voor de webshopeigenaren. De backend (de achterkant) is nog simpeler gemaakt en handige tools zijn toegevoegd.

  • Magento 2.0 heeft een logische splitsing gemaakt tussen het systeem- en shopbeheer. Hierdoor hoef je niet meer te waken dat je per ongeluk instellingen wijzigt in het systeem terwijl je een aanpassing wilde doorvoeren in je producten of webshop.
  • Nu kun je met Bulk Editing meerdere producten aanpassen en hoef je dit niet meer een voor een te doen.
  • Met de nieuwe Visual Design Editor (VDE) kun je gemakkelijk aan de hand van een “drag and drop” systeem aanpassingen doen aan je thema. Hierdoor word je minder afhankelijk van een web developer. Ook heb je nu de mogelijkheid om je admin grid te personaliseren per gebruiken.


Update: Helaas is de VDE voorlopig uitgesteld en is het wachten op de eerstvolgende update van Magento 2.

Verbeterde prestaties

Wat opvalt aan de nieuwe versie is de verbeterde prestaties van verschillende elementen.

  • Magento 2.0 heeft een volledig responsive design gekregen. Hierdoor wordt je webshop toegankelijk voor elk mobiele apparaat. Super handig, want de consument doet steeds vaker mobiele aankopen.
  • De database binnen Magento is sterk verbeterd.
  • De snelheid is verhoogd door vanwege lichtere elementen en full-page caching. De thema’s van Magento zijn een stuk lichter en daardoor sneller.

Migratie van Magento 1.0 naar Magento 2.0

Op dit moment is Magento 2.0 nog net uit, wat betekend dat er nog kleine bugs in kunnen zitten en modules compatible gemaakt moeten worden. In januari 2016 zal Magento 2.0 helemaal stabiel zijn en kan je overgaan op de nieuwe versie.  Omdat Magento 2.0 ten opzichte van de vorige versie erg verschilt, heb je voor Magento 2.0 een “schone installatie” nodig. Dit betekent je niet je oude Magento versie kan updaten naar 2.0, maar dat je Magento 2.0 helemaal opnieuw moet installeren. Na de installatie kunnen echter zich nog een aantal complicaties voordoen:

  • Sommige modules en extensies zullen vervangen of aangepast moeten worden.
  • Als je webshop nog niet responsive is zal deze omgezet moeten worden naar een responsive design.
  • Gegevens zullen omgezet moeten worden naar nieuwe formats.

Als dit is gedaan zullen er een aantal testen uitgevoerd moeten worden om te kijken of je webshop weer helemaal naar behoren functioneert. Het overgaan van Magento is dus nog een behoorlijke klus!

Bekijk ook