Petrol Industries

Fuel up for all

Petrol Industries

“We are denim driven”

Petrol Industries is een Nederlands fashionmerk, opgericht in 1989 waar ze van ruig en puur houden. Het merk richt zich op zowel mannen als stoere kids. De motorcentric lifestyle is wat hen inspireert. Denim en vintagewear is wat Petrol pushed. Inmiddels wordt de kleding in meer dan 20 landen in Europa verkocht. Wat ontbrak volgens Petrol Industries in de markt? Stoere kleding met een rauw randje.

Petrol Industries webshop

Petrol Industries als volwaardig brandstore

Om Petrol Industries nog harder te laten groeien online, is een nieuwe basis neergezet vanuit Shopware. In onze visie is een Shopware webshop bij uitstek de juiste keuze geweest. Shopware is gebruiksvriendelijk in het dagelijkse gebruik, het biedt vele modules voor diverse uitbreidingen en een diversiteit aan marketing mogelijkheden. De nieuwe webshop is een volwaardige ‘brandstore’ geworden met voldoende groeimogelijkheden. Shopware is perfect voor het realiseren van brandstores en de functionaliteiten als Shoppingworlds, Storytelling en Digital Publishing maakt deze alsmaar geschikter. Het gemak van de functionaliteiten maakt het mogelijk voor Petrol Industries om zelf, zonder tussenkomst van een technische partner, het beheer van deze visuele elementen te verzorgen.

Uitdagingen

Naast de vele voordelen van Shopware die wij u kunnen bieden, kijkt Sition verder en biedt online oplossingen buiten de standaard!

Maatwerk oplossingen

Een probleem dat zich voordroeg binnen deze case was het feit dat de standaard Shopware kortingen niet per product berekende. Hierdoor komt het voor dat de kortingen bij retourlevering niet worden afgetrokken en dus zouden klanten meer terug kunnen krijgen dan ze hadden betaald. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig hebben onze developers hier iets op gevonden. Wij kijken naar wat past binnen jouw bedrijf en bieden een maatwerk oplossing.

Unieke en onderscheidende uitstraling

Het is een uitdaging van onze ontwerpers en front-end developers om zo een uniek en onderscheidend mogelijke look & feel te creëren voor onze klanten. Petrol Industries heeft een duidelijk verhaal, deze merkbeleving is zo sterk mogelijk doorvertaald in de uitingen en functionaliteiten van de webshop. Door mee te denken met de klant, actief samen te werken en helder te communiceren wordt het maximale uit een project gehaald. Één-op-één sessies en samenwerken op locatie brengt Sition dichterbij haar klanten en de klant bij haar doelstellingen.

Nieuwe technieken

Om de webshop van Petrol Industries optimaal te kunnen laten functioneren heeft Sition een nieuwe techniek geïmplementeerd: Elasticsearch. Elasticsearch is een systeem dat kort gezegd enorm snel door vele en verschillende soorten data kan zoeken en analyses op uit kan voeren. Het zoekt naar data in je website, maar ook door bestanden. En dat doet het systeem heel slim. Het kan zelfs omgaan met onzekere data. Zo kan een bezoeker nog steeds relevante zoekresultaten krijgen, zelfs wanneer een zoekterm verkeerd is gespeld.

Samenwerken?

Wij horen graag je ideeën en beantwoorden al je vragen