Een Magento make-over voor Hofax Toneractie


Hofax Toneractie


Wat in 1989 begon als familiebedrijf groeide uit tot een toonaangevende supplier in de Benelux. Met een lange historie in het leveren van faxrollen is Hofax overgestapt tot het aanbieden van bedrijfsoplossingen. Hofax is een leverancier van printers, multifunctionals, software-oplossingen, clouddiensten en kantoorartikelen.

Na een totale restyling van de huisstijl in 2013 heeft Hofax ons ingeschakeld om de webshop en website een totale make-over te geven. Wij hebben voor Hofax een nieuwe website en webshop gerealiseerd in de Magento e-commerce omgeving, passend bij hun nieuwe look.

Wat deze case zo bijzonder maakt, is de keuze voor een Magento omgeving. Een webshop pakket voor een website ligt in eerste instantie niet voor de hand. Na onze gesprekken met Hofax, bleek al snel dat deze optie de beste keus zou zijn voor een optimaal resultaat. De integratie met de productcatalogus en de standaardmogelijkheden van Magento hebben ervoor gezorgd dat beide sites naadloos op elkaar aansloten. De keuze om één Magento omgeving te creëren voor beide sites is erg succesvol gebleken.

Website

De mogelijkheden van de oude website van Hofax waren beperkt en sloten niet meer aan op de behoeften van de klant. Hierdoor hebben wij besloten om de website om te bouwen met behulp van Magento. Door middel van de nieuwe Magento-omgeving hebben wij de focus gelegd op een betere vindbaarheid in zoekmachines. Daarnaast hebben wij de beheersbaarheid voor de website verbeterd. De website bleek hierdoor eenvoudiger in gebruik voor onze opdrachtgever.

Webshop

De webshop hebben wij op maat gemaakt naar de bedrijfsprocessen van Hofax. Hoewel wij voor webshops regelmatig een Business to Consumer (B2C) concept kiezen, hebben wij voor Hofax een Business to Business (B2B) concept gebruikt. Een Magento B2B webshop biedt de mogelijkheid om verschillende aanbiedingen weer te geven per klant. In combinatie met de SAP Business One koppeling, wat de klantendata koppelt met de webshop, wordt er per klant gepersonaliseerde aanbiedingen weergegeven op basis van hun voorkeur en bestelgeschiedenis. Op deze manier heeft elke klant een unieke actie bij Hofax.

Hofax toneractie magento webshop waalwijk