Logo Segway

Ervaar Segway
De slimme manier van
persoonlijke transportatie

Introductie

Wie kent Segway inmiddels niet! Het bedrijf is binnen een korte periode populair geworden in Nederland. Het rijden op een Segway is gemakkelijk en een bijzondere ervaring. Alle producten van Segway zijn simpel, efficiënt, wendbaar en milieuvriendelijk. Een combinatie van nut en plezier.

Segway Experience

In opdracht voor Segway hebben wij een nieuwe site gebouwd die de gebruiker een echte ‘Segway experience’ geeft. De webshop heeft een moderne look & feel gekregen, is gebruiksvriendelijk en toegankelijk gemaakt voor mobiele apparaten. Daarnaast biedt de shop de mogelijkheid om producten te leasen of te huren en is er een koppeling gemaakt met CMS-systeem Mamut.

Shopware

Om de webshop voor Segway te realiseren hebben wij gebruik gemaakt van Shopware. Shopware 5 is volledig gericht op een optimale gebruikerservaring en beschikt over tools zoals emotional shopping en storytelling. Kortom, de ideale software om bezoekers het echte Segway gevoel te geven.

Design

Homepage

De homepage hebben wij zo overzichtelijk mogelijk gemaakt en een simpele navigatie gegeven.

De fotografie is gekozen op basis van het productgebruik. Voor de klant wordt hierdoor meteen duidelijk op welke verschillende manieren een Segway gebruikt kan worden.

Onderaan de pagina is een maatwerk social media platform ontwikkeld waarop alle social media berichten van Segway overzichtelijk worden weergegeven. Klanten kunnen hierdoor direct de nieuwe berichten van Segway zien.

Storytelling

Om de klant een online beleving te geven, hebben wij de toepassing Storytelling gebruikt. De Storytelling toepassing speelt in op de verbeelding van de klanten en ceëert een uniek verhaal over alle Segway producten. We hebben storytelling op de volgende manieren geïmplementeerd:

1. Per product wordt er een grote productfoto weergegeven en is er voor een toepasselijke achtergrondkleur gekozen. In het productoverzicht worden alle Unique Selling Points (USP’s) van het product laten zien. Hierdoor kunnen klanten direct zien welke voordelen het product heeft.

2. Omdat de producten van Segway veel bijzondere kenmerken bevatten, hebben wij een interactief overzicht gemaakt waarin de bijzondere kenmerken en productdetails worden uitgelicht. Als de klant op een kenmerk of detail klikt, wordt een bijpassende afbeelding laten zien.

3. Op de storytellingpagina worden de meest verkochte productaccessoires laten zien. Bij elke accessoire staat een kort verhaaltje over waar het product voor dient en hoe de accessoire gebruikt kan worden.

3D productfoto's

4. De producten met een storytellingpagina zijn voorzien van een 3D-productfoto. Aan de hand van de 3D-foto kunnen klanten het gehele product bekijken en vanuit elke hoek inzoomen.

Mamut ERP-koppeling

Mamut Koppeling

Sition heeft een maatwerk koppeling tussen ERP-pakket Mamut en Shopware ontwikkeld. De werking van de koppeling is tweeledig: Alle klant- en productgegevens worden direct uit Mamut gesynchroniseerd met Shopware en bestelgegevens vanuit Shopware worden overgezet naar Mamut.