The Make Up Spot


De in 2012 opgerichte The Make Up Spot had één doelstelling: het aanbieden van exclusieve cosmeticaproducten die niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn in Nederland. The Make Up Spot biedt in haar webshop maar liefst 85 merken en ruim 6.000 producten aan.
Daarbij is The Make Up Spot uitgegroeid tot één van Nederlands grootste beauty webshops.

Het project


In opdracht van The Make Up Spot hebben wij een Shopware webshop gerealiseerd. Hiervoor hebben wij een maatwerk Shopware design gemaakt.
Er ook gebruik gemaakt van verschillende Shopware functionaliteiten. Denk hierbij aan Storytelling, Digital Publishing.
De webshop heeft hierdoor een eigentijdse en eenvoudige uitstraling gekregen waardoor de klant gemakkelijk door de site gaat.
Daarnaast is er ook een koppeling gemaakt tussen The Make Up Spot en Pickware.

Pickware


 Voor de Shopware webshop van The Make Up Spot is Pickware geïmplementeerd. Hierdoor is het voor The Make Up Spot mogelijk om alle data centraal vanuit haar Shopware shop te managen. Maar naast alleen een koppeling tussen de Shopware shop en Pickware, hebben wij ook speciaal voor The Make Up Spot, in samenwerking met Pickware, een koppeling gerealiseerd tissen Pickware en PostNL: de PostNL Adapter. Deze adapayer zorgt er onder meer voor dat The Make Up Spot rechtsstreeks verbonden is met de label webservice van PostNL. Lees hier meer over Pickware en/of de PostNL Adapter.

pickware2
shopware-logo

Voor het realiseren van de webshop van Koppen Speelgoed hebben wij gebruik gemaakt van het Duiste open source e-commerce software Shopware. De software is op dit moment het meest populair in Duitstalig Europa.
Shopware kenmerkt zich voornamelijk door haar gebruiksvriendelijkheid voor de beheerder door o.a. de drag and drop functionaliteit. Hierdoor kun je als beheerder gemakkelijk (content)pagina’s aanmaken zonder dat je veel kennis nodig hebt!