Zelfbouw in Nederland


Zelfbouw is een kennis-, informatie- en ontmoetingsplatform voor zelfbouwers en professionals in Nederland. Zelfbouw.nl verbindt mensen die hun eigen huis willen laten bouwen met bouwprofessionals die hun dromen tot werkelijkheid kunnen brengen. Het initiatief is gestart door Marcel van Lent en Marcel Kastein, oprichters van adviesbureau De Regie BV in Amsterdam. Beide mannen hebben jarenlange ervaring op het gebied van zelfbouw en bouwgroepen.

In 2003 heeft Sition in opdracht van De Regie een online platform gebouwd voor ‘particulier opdrachtgeverschap’, een woningbouwvorm waarbij particulieren zelf hun eigen woning kunnen realiseren. De website stond vooraan op het gebied van informatieverstrekking over dit onderwerp. Wij hebben tijdens dit project voor De Regie de tool ‘Doenix’ ontwikkeld. Met Doenix kunnen zelfbouwgroepen hun documenten op een centrale plaats beheren.

Door het verhoogde aanbod van zelfbouw- en CPO-initiatieven is de vraag naar informatie en kennis over zelfbouw gegroeid. De Regie heeft ons weer ingeschakeld voor het ontwikkelen van een nieuw online platvorm. Deze keer voor Zelfbouw.

zelfbouw in nederland, amsterdam

Website
In 2013 is Sition gestart om voor De Regie een volledig nieuw platform te ontwikkelen waarbij inspiratie en vraag en aanbod met betrekking tot het zelfbouw centraal stonden. Wij hebben de volledige front-end en back-end ontwikkeld voor Zelfbouw. Met behulp van geografische navigatie kan de bezoeker direct inspiratie opdoen door lopende of reeds ontwikkelde bouwprojecten in de buurt. Daarnaast biedt de website een ruim overzicht van bouwprofessionals zoals architecten, aannemers en andere dienst- en productleveranciers in de buurt. De professionals kunnen op abonnementsbasis informatie toevoegen aan hun eigen profielpagina. Op hun profielpagina kunnen zij allerlei informatie toevoegen over hun bedrijf. Zelfbouwers kunnen per profielpagina informatie opvragen en in contact komen met een professional bij hen in de buurt.

Samenwerken?

Wij horen graag je ideeën en beantwoorden al je vragen