Prixos Shopware

Prixos.

Het is 2009 opgerichte Prixos is een moderne kantoorartikelen discounter gelegen in Brussel. In de markt onderscheidt Prixos zich, als een van de weinige, door zich geheel te richten op de professionele gebruiker. Met klanten als MKB-bedrijven, ZZP-ers, overheden en scholen bieden zij alles wat je maar nodig kunt hebben voor op kantoor. Prixos staat voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt klaar met haar ruime keuze uit meer dan 25.000 (merk-)artikelen. Als e-commerceplatform koos Prixos voor Shopware Enterprise. Dit nieuwe online platform hebben wij trots ingericht en ontwikkeld.

B2B webshop.

Door ingewikkelde prijsstructuren en een groot assortiment, brengt het opzetten van een B2B webshop vaak complexiteit met zich mee. Prixos wilde zich beter online kunnen onderscheiden in de markt van kantoorartikelen. Door de werking met veelal dezelfde softwarepakketten onder concurrentie, werden nieuwe functionaliteiten bij iedereen hetzelfde doorgevoerd. Aldus weinig ruimte tot diversiteit. Met personalisatie als doelstelling in de nabije toekomst, werd de keuze voor een Shopware platform steeds aantrekkelijker.

De klant voorop.

Binnen een B2B shop is het van belang dat de klant goed zijn weg vindt in het grote assortiment. Daarom stond gemak voor de klant voorop. Landingspagina’s voor de belangrijkste productcategorieën, modules met pre-bestellijsten voor herhaalaankopen en een versimpelde check-out aangevuld met extra tools zullen hier onder andere voor zorgen. De extra tool in de check-out vertaald de diverse verschillen voor de Nederlandse en Belgische markt door en zet deze om in aanvullende informatie welke helpt bij het verrijken van de profielen. Daarbij biedt het nieuwe e-commerceplatform nu ook een focus op mobiel, welke voorheen afwezig was.

Nieuwe functionaliteiten.

Tot slot zijn een aantal nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd, waaronder Elasticsearch en de mogelijkheid om onder één hoofdaccount diverse vestigingen te hangen met eigen inkoopregels. Daarnaast worden ook klantspecifieke prijzen geladen op product- en assortimentsniveau.

Lees het artikel “Prixos: klaar voor personalisatie en mobiel” voor meer informatie!

Prixos Shopware

Bekijk ook onze andere cases.

Samenwerken?

Wij horen graag je ideeën en beantwoorden al je vragen