De beste keuze voor online succes

Maak het beheren van je webshop makkelijker met PIM

PIM

Het PIM-systeem (Product Information Management) neemt veel vermoeiend en tijdrovend werk uit handen.

Michel

Meer weten?
Bel met Michel Doens
073 71 10 333
Of stuur een mail

PIM, ofwel Product Information Management, is erg trending. Het PIM-systeem neemt veel vermoeiend en tijdrovend werk uit handen. In dit artikel wordt uitgelegd wat een PIM-systeem inhoudt en wat de voordelen van dit systeem zijn.

 

Wat is PIM?

PIM is een afkorting van Product Information Management. Het is een systeem dat steeds meer gewaardeerd wordt. Met dit systeem worden alle producten van een webshop centraal beheerd. Klanten eisen tegenwoordig veel van webshops. Ze willen het liefst zoveel mogelijk informatie over een bepaald product krijgen. Het is voor een webshophouder lastig om deze informatie up-to-date te houden. Het PIM-systeem zorgt ervoor dat er in een overzichtelijke omgeving informatie over een product op een gemakkelijke wijze kan worden bijgehouden of gewijzigd. Maar wat het PIM-systeem ook biedt, is dat je eenvoudig en met een druk op de knop alle data naar alle systemen kunt versturen. Dit zorgt ervoor dat de informatie van de producten op een webshop actueel zijn. Het PIM-systeem is dé opslagplaats voor alle productinformatie.

 

PIM & Omni channel

Heeft jouw organisatie een omni channel strategie? Dan heb jij extra baat bij het gebruiken van het PIM-systeem. Het PIM-systeem houdt namelijk zelf revisies bij. Ook geeft een helder overzicht van alle productinformatie voor de verschillende kanalen die door een organisatie gebruikt worden. Dit scheelt veel tijd en stress.

what-is-pim

 

Zoals in de bovenste afbeelding te zien is werkt PIM volgens de volgende drie stappen:

  1. Het haalt beschikbare productinformatie op;
  2. De productinformatie wordt verrijkt;
  3. De productinformatie wordt verdeeld over de verschillende verkoopkanalen van een organisatie.

 

(P)IMplementatie

Het PIM-systeem wordt op maat geïmplementeerd. Dit komt omdat het PIM-systeem met vele pakketten moet samenwerken. Het implementeren van PIM zal ongeveer een aantal weken tot maanden duren wat programmeerwerk betreft. Het integreren van PIM resulteert op een naadloze aansluiting op alle andere systemen binnen een organisatie. Naast de kosten voor het installeren van PIM dient er ook een jaarlijkse “license fee” betaald worden om het systeem te kunnen gebruiken.

Houdt onze blogsite in de gaten voor alle laatste updates, nieuws, ontwikkelingen, tips&tricks en nog vele meer! Volg ook onze social media en blijf volledig op de hoogte!

Scroll Up

We’re

hiring!

Wij zijn op zoek naar een gedreven PHP Developer. Denk jij te hebben wat het nodig heeft? Check de vacature.