Intersport Twinsport kiest voor omnichannel aanpak met Shopware 6

Dé sportspecialist van Nederland

Design
/
Realisatie
/
Optimalisatie
/

Een e-commerce platform dat klaar is voor de toekomstige groei van Intersport Twinsport en nieuwe mogelijkheden omarmt.

Wat hebben we gedaan?

  • Bouw en migratie naar Shopware 6
  • Merkbeleving
  • Omnichannel integratie
  • Online groei
  • Shopping experience
  • Unieke features

Offline en online succesvol

Als een van de meest bekende Nederlandse aanbieders van sportartikelen is Intersport Twinsport een echt succesverhaal. Met 18 sportspeciaalzaken in Nederland en een webshop met maandelijks meer dan 300.000 unieke bezoekers, doet de retailer het zeker niet slecht. Maar met het oog op de toekomstige groei en ontwikkeling van de online shop, was er ruimte voor verbetering.

Van custom-made naar een open source platform

Ongeveer 10 jaar geleden besloot Intersport Twinsport hun producten niet alleen in de fysieke winkels, maar ook online te gaan verkopen. De webshop van Intersport Twinsport werd geboren. Het was een simpel gesloten e-commerce platform, waar het assortiment gemakkelijk kon worden geupload.Tien jaar later waren zij, met ruim 300.000 unieke bezoekers per maand, dit platform ontgroeid. Intersport Twinsport merkte als snel dat zij, met de toenemende populariteit van online shoppen, door het gesloten platform beperkt werden in de ontwikkeling van de shop. De techniek was de grootste bottleneck. Het sportmerk wilde snel kunnen anticiperen op de vraag van de klant, maar telkens als zij iets nieuws wilden proberen moest de oplossing nog worden gebouwd. De zoektocht werd gestart naar een groter platform waar meerdere partijen bij aangesloten zijn en ook allerlei toepassingen worden ontwikkeld.

De keuze voor Shopware 6

De overstap van een custom-made platform naar een open source platform gaat niet over één nacht ijs. Samen metShopware Enterprise Partner, ging Intersport Twinsport aan de slag met de vernieuwing van de webshop in Shopware 6.

Intersport Twinsport

Intersport Twinsport is dé sportspeciaalzaak, met meer dan 50 sportwinkels in Nederland en 5.500 winkels wereldwijd. Het assortiment wordt niet alleen fysiek aangeboden, maar ook online kunnen klanten gemakkelijk en snel sportartikelen kopen. De webshop van deze sportgigant trekt maar liefst 300.000 unieke bezoekers per maand.

www.intersporttwinsport.nl

~

Meer cases

Overzicht
Anna van Toor

Nieuw e-commerce platform voor Anna van Toor

247 Jeans

Een webshop die past als de perfecte jeans

Tilbox

Van catalogus naar klikken

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.