Akeneo

Met Akeneo organiseer en verrijk je informatie over jouw producten zodat je de klant een rijke productervaring kan bieden.

Akeneo
No items found.

Wat is Akeneo?

Akeneo is een gemakkelijk, intuïtief en flexibel Product informatie Managementsystem (PIM), waar elke marketeer mee aan de slag kan. Met Akeneo organiseer en verrijk je informatie over jouw producten zodat je de een rijke productervaring kan bieden. Niet alleen voor het online kanaal, zoals een e-commerce oplossing, maar voor alle kanalen binnen het bedrijf, of het nu webshop, print catalogus is of een app.

Waarom is product experience belangrijk?

De product experience is een belangrijk onderdeel van de klantreis. Het stelt je in staat een net zo rijke, of nog rijkere ervaring te bieden als in de fysieke winkel. Klanten kunnen online eindeloos producten vergelijken op verschillende kanalen. Door zo compleet mogelijk productinformatie aan te bieden, lig je altijd een stap voor op de concurrent en verhoog je klantloyaliteit.

Groeien doe je met een PIM

Staat productinformatie nog steeds in het ERP-systeem, zoals Exact, Afas of SAP? Naarmate je productaanbod groeit zal je merken dat dit niet ideaal is. In een PIM als Akeneo kan productinformatie efficiënt worden opgeslagen en worden gedistribueerd naar andere kanalen als partners en webshops.

Kwaliteit

Met een PIM bewaak je de kwaliteit van je productinformatie. Per productgroep definieer je eenvoudig de verplichte velden. Op het dashboard zie je in een oogopslag de kwaliteit en de compleetheid, per kanaal en per taal. Doordat informatie up-to-date is, kan ook de klant eenvoudig kiezen en vergelijken en is de product experience optimaal.

Voordelen

  • Flexibel
  • Easy to use
  • Toegankelijk
  • Lage kosten

Cases met

Akeneo

Overzicht
Twinsport

Intersport Twinsport kiest voor omnichannel aanpak met Shopware 6

  Robbshop

ROBBshop structureert productinformatie van duizenden producten met PIM

Vehikit

Vehikit kiest voor Shopware B2B Suite voor optimale dienstverlening

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tags:
en
Tags:
en
Tags:
en
Tags:
en
Tags:
en
Tags:
en