Design

Onze UX/UI designers ontwerpen jouw webshop altijd met de gewenste doelgroep in gedachte. Dit doen wij door de ideale customer journey te ontwerpen.

Wat we zoal doen

  • Wireframes
  • Stijlconcepts
  • UX Design
  • Micro animaties
  • Optimalisaties
No items found.

Een goede webshop valt of staat met de juiste look and feel. We hebben het dan niet alleen over ‘hoe ziet het eruit’. Het gevoel moet kloppen. Het moet passen bij het merk, aansluiten op je andere (off- en online) uitingen én nog belangrijker: aansluiten op de behoeften van je doelgroep. Naast een goed design is daarom de gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en relevantie van een webshop een belangrijke sleutel tot succes.

User Research

Voordat we aan slag gaan met de online conceptontwikkeling, doorgronden we de bestaande kernwaarden en identiteit. We doen uitgebreid onderzoek waarbij we zoeken naar antwoorden op vragen als: waar heeft je (potentiële) klant behoefte aan? Hoe kunnen we online het beste aansluiten op die behoefte? Wat zijn de beweegredenen en uitdagingen bij de online productaankoop?

Om een webshop succesvol te maken is het cruciaal om de perspectieven van álle betrokkenen te kennen.

Customer Journey en Persona’s

Op basis van onder andere data analyses, klikgedrag en interviews of enquêtes, stellen we persona’s op en brengen we de customer journey in kaart zodat we de klant én de behoefte van de klant inzichtelijk kunnen maken. Anderzijds kunnen we hierbij eventuele knelpunten signaleren binnen de huidige webshop en de uitdagingen die (potentiële) klanten ervaren bij het zoeken naar, en kopen van je producten.

Merkidentiteit
Naast de inzichten uit user research, is de bestaande merkidentiteit met bijbehorende style guide een belangrijk vertrekpunt voor onze designers. Is er nog geen (nieuwe) merkidentiteit opgesteld? In overleg bepalen we of we zelf aan de slag gaan of dat hulp gewenst is van een gespecialiseerd merkbureau.Als de merkidentiteit bekend is, vertalen wij dit, samen met de bevindingen uit de research fase, door naar de beste online user experience.

Gerelateerd

Shopware
Shopware Fashion suite

E-commerce is groot, zeker in de fashion industrie, maar de meest waardevolle klanten voor modemerken zoeken, kopen en verwachten diensten zowel online als offline. Sition stelt jouw merk in staat fysieke en digitale werelden naadloos te combineren om uitstekende klantervaringen te leveren die leiden tot winstgevende groei.

Lees meer
Shopware Fashion suite

Gerelateerde cases

Overzicht

Nieuw e-commerce platform voor Anna van Toor

Dierapotheker.nl maakt zich klaar voor next level e-commerce

Tuinvisie inspireert de buitenmens met nieuwe Shopware Shop

Meer informatie?

Michel Doens
Consultant
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tags:
en
Tags:
en
Tags:
en
Tags:
en
Tags:
en