Shopware

Shopware hét alternatief voor Magento?

alternatief

Is Shopware het nieuwe alternatief voor Magento? Shopware biedt steeds meer potentie, heeft het wat het nodig heeft om Magento in te halen?

Magento domineerde de afgelopen jaren als top software op de e-commercemarkt. Zij bood een goede software tegen een redelijk lage prijs. De afgelopen maanden zijn er echter steeds meer kleine en middelgrootte bedrijven die zich op andere software richten dan Magento. De software die eruit springt als alternatief voor Magento en waar veel (kleine en middelgrootte) ondernemingen voor kiezen, is Shopware.

Wordt Shopware hét alternatief voor Magento? Magento is in vergelijking met Shopware een stuk duurder en minder gebruiksvriendelijk. Magento heeft in 2016 ook een nieuwe versie uitgebracht, Magento 2.0. De extensies voor deze versie zijn ook nog veel duurder dan men gewend is, waardoor Magento een dure oplossing wordt. Shopware daarentegen, kan zonder veel moeite geïmplementeerd worden, wat ook minder kosten met zich meebrengt.

 

De juiste weg ingeslagen?

Bij Magento ligt de focus op Enterprise klanten en wordt hierin ook steeds succesvoller. Steeds meer grote bedrijven kiezen namelijk voor de Magento Enterprise editie. Maar wat Magento vergeet, is dat zij juist groot is geworden door kleine en middelkleine ondernemingen, daar waar haar roots liggen. Een “Community”-klant werd namelijk door het succes van zijn/haar webshop een “Enterprise”-klant.

Magento heeft besloten een andere koers te varen en zich meer te richten op de grote ondernemingen. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe versie van Magento (2) voor professionele, grote bedrijven makkelijk hanteerbaar, maar voor het MKB is deze versie ietwat teleurstellend.
Een product is succesvol als het veel gebruikers heeft, ongeacht de grootte van de gebruiker. Maar als de (kleine) gebruikers weglopen naar bijvoorbeeld Shopware, wordt het akelig stil. Wordt dit het scenario voor Magento doordat zij zich nu meer richt op de grote gebruikers? Wij zijn erg benieuwd en zullen deze verandering nauwlettend in de gaten houden.

Shopware

Shopware is een Duitse e-commerce onderneming. Sinds 2001 werken zij met een software die erg gemakkelijk in gebruik is. Shopware is een van de snelst groeiende e-commerce software in Europa. In vergelijking met Magento is Shopware nog ondervertegenwoordigd wat betreft projecten voor grote ondernemingen. Maar maakt dit Shopware niet júist uniek? Houdt dit Shopware met beide benen op de grond? De toekomst zal het leren.

Bekijk ook