Dierapotheker.nl maakt zich klaar voor next level e-commerce

Dé online shop voor dierenbezitters in Nederland en België

Design
/
Integratie
/
Realisatie
/

Dierapotheker.nl is gespecialiseerd in het leveren van diergeneesmiddelen, supplementen en voeding voor honden, katten, paarden en kleindieren. Op initiatief van een van de dierenartsen van dierenartsenpraktijk Horst kwam de webshop in 2006 tot stand. Wat klein begon vanuit de gang van de praktijk, groeide uit tot een complete online shop voor dierenbezitters in Nederland en België. Britt Holle, webshop manager bij Dierapotheker.nl, vertelt meer over de toekomstplannen van het bedrijf en de fijne samenwerking met Sition.

Wat hebben we gedaan?

  • B2C shop
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Procesverbetering
  • Shopware Enterprise

Van maatwerk naar Shopware

Dierapotheker.nl maakte in 2018 de overstap van een maatwerk shop naar Shopware 5. Na een advies van verschillende partijen volgde al snel de ‘Shopware versus Magento’ overweging. “De vrijheid en flexibiliteit die het platform biedt waren, naast het kostenplaatje, de sterkste argumenten om voor Shopware te kiezen”, vertelt Britt Holle. “Met geen of minimale programmeerkennis kun je toch veel zelf. Magento kennen wij daarentegen als een wat logger systeem. Het is fijn dat aanpassingen niet direct naar een developer hoeven. En dat je zelf ad hoc een campagne kunt inrichten, die er ook nog leuk uitziet”, gaat Britt verder.

Expertise en een goede klik

De webshop werd niet door Sition gebouwd, die samenwerking volgde een twee jaar later. “Door tegenvallende resultaten na livegang, waren we op zoek naar een partij die ervoor zorgde dat we na een jaar ploeteren in ‘steady vaarwater’ terecht zouden komen. Het was vooral een optimalisatietraject”, aldus Britt. Sition is – als eerste Nederlandse Shopware partner – geen onbekende op dit gebied, weet ook Britt. “Liet je de naam Shopware vallen, dan kwam Sition direct ter sprake. Zij waren een van de eerste die hier in Nederland serieus mee aan de slag gingen. Hun expertise, nuchtere blik en een goede klik leidden tot onze samenwerking.” Britt is in het bijzonder te spreken over de werkwijze van Sition. “Geen grote taal en weinig resultaat, maar open en eerlijke communicatie. Ook als het over uren of geld gaat. Dat maakt hen voor mij een fijne en vooral betrouwbare partner. Naast kennis natuurlijk, maar dat is een standaard voorwaarde wanneer je een development-partij inschakelt”, aldus Britt.

Optimalisatieslagen bestaande webshop

“Er lagen geen grote strategische vraagstukken, die fase hadden we net achter de rug. Sition heeft ons juist heel erg geholpen bij de praktische zaken. Er zijn grote slagen gemaakt in de snelheid van de shop en de check-out heeft een grondig redesign gekregen”, vertelt Britt. “Veel klanten begonnen een bestelling maar maakten ‘m niet af. We wisten dat dat niet lekker liep, maar er zaten zoveel bugs in dat het moeilijk te achterhalen was wat er precies

mis ging. Sition heeft de check-out helemaal omgebouwd. Sindsdien zijn de cijfers zo groen als je je maar kunt wensen”, aldus Britt.

Voorraadinformatie met Sherpaan

Dierapotheker.nl maakt gebruik van het ERP-systeem Sherpaan voor de voorraadinformatie op de shop. Sherpaan helpt B2C e-commerce bedrijven om bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Met functies zoals voorraadbeheer, orderverwerking en verzending vereenvoudigt het het hele proces. Sition bouwde de koppeling tussen beide systemen. “Ik heb veel van Sition gevraagd betreft deze koppeling. En behoorlijk wat verzoeken gehad die niet standaard Shopware- of Sherpaan gedrag zijn, maar ook dat is vrijwel allemaal gelukt.”

Next step in B2C e-commerce

Toekomstplannen zijn er genoeg, om te beginnen bij een nieuwe webshop in Shopware 6. “We kunnen elk moment starten met de ontwikkelingen voor de nieuwe shop in Shopware 6. En kijken in het bijzonder uit naar de back-end van Shopware 6. De gebruiksvriendelijkheid is, voor zowel ons marketing- als klantenserviceteam, een enorme plus. Daarnaast de intelligentie en wederom flexibiliteit van het platform, waardoor je veel zelf in kunt richten. Shopware 6 gaat het moment zijn dat wij samen met Sition weer mooie stappen gaan maken”, besluit Britt haar verhaal. Welke stappen dat zijn en hoe dat er precies uit gaat zien? Daar vertellen wij je later graag meer over.

Dierapotheker.nl

Dierapotheker.nl is een online dierenapotheek die gespecialiseerd is in diergeneesmiddelen, supplementen en verzorgingsproducten voor huisdieren. Ze bieden een breed assortiment aan producten en deskundig advies voor de gezondheid van dieren.

www.dierapotheker.nl

Geen grote taal en weinig resultaat, maar open en eerlijke communicatie.

~
Britt Holle - Webshop manager Dierapotheker.nl

Meer cases

Overzicht
Twinsport

Intersport Twinsport kiest voor omnichannel aanpak met Shopware 6

Anna van Toor

Nieuw e-commerce platform voor Anna van Toor

247 Jeans

Een webshop die past als de perfecte jeans

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.