De kracht van Shopware

Sition is dé Shopware specialist van Nederland, Gold Partner sinds 2015 & winnaar van de Shopware Best Partner award Benelux.

Demo aanvragen

Shopware Highlights

 • Uitgebreide B2B & B2C mogelijkheden
 • Rule & flowbuilder automatiseringen
 • Shopping experience editor
 • Lage total cost of ownership
 • Uitgebreide App store

Een schaalbare oplossing

Met 3 versies is er voor elke toepassing een Match. De Shopware Rise, Showpare Evolve en Shopware Beyond versies maken het mogelijk om voor elke Business case een oplossing te bieden.

Een solide partner

Als een van de eerste Shopware Partners in Nederland hebben we een jaren lange ervaring opgedaan. Met onze Gold Partner status kunnen wij de meest uitdagende projecten realiseren.

Maximale flexibiliteit

Shopware is zowel B2B als B2C inzetbaar, tevens is het volledig 'API-first' opgezet. Dit betekent dat het zeer eenvoudig is te koppelen en tevens ook voor 'headless' oplossingen kan worden ingezet.

Een flexibele basis

Landingspagina’s in een handomdraai

Door de uiterst gebruiksvriendelijke visuele page builder maakt u met standaard blokken snel en eenvoudig nieuwe landingspagina's.

Grote plugin community met betaalbare oplossingen

Door de omvangrijke Shopware plug-in store is er voor vele toepassingen wel een standaard oplossing beschikbaar. En mocht deze niet helemaal perfect aansluiten, integreren we deze eenvoudig uw wensen op maat.

Zeer uitgebreide integratie mogelijkheden

De API-first opzet maakt het eenvoudig te koppelen, daarnaast beschikt Shopware over een ingebouwde 'flow-builder' waar u eenvoudig taken mee automatiseert.

De voordelen van een
Gold Partner

De "Shopware Benelux Partner of the year award" winnen is een prestatie van formaat. Onze positie binnen de top 25 van Europese Shopware partners getuigt van onze deskundigheid en toewijding. Als enig bureau in Nederland zijn we uitgeroepen tot 'Best Partner Benelux'. Deze erkenning onderstreept onze trots en vakmanschap als officiële Shopware webshop partner. Wij zijn experts in het realiseren van succesvolle en complexe platforms."

Over Sition

Ontdek Shopware 6: Het flexibele e-commerce platform voor jouw bedrijf

Stel je voor... een e-commerce platform dat niet alleen voldoet aan al jouw behoeften, maar dat ook groeit en evolueert samen met jouw bedrijf. Dat is precies wat Shopware 6 te bieden heeft. Ontstaan in 2000, heeft Shopware zich in de afgelopen twee decennia ontwikkeld tot een toonaangevende kracht in de e-commerce wereld. Met een diepe worteling in technologische innovatie en klantgericht denken, biedt Shopware 6 de perfecte oplossing voor bedrijven van alle groottes – van kleine startups tot grote ondernemingen die wereldwijd opereren.

Shopware 6 is ideaal voor bedrijven die zich richten op de B2C- en/of B2B-markt. Of je nu een fashion retailer, een home & garden specialist of een health & beauty merk bent, Shopware 6 biedt de flexibiliteit en kracht die je nodig hebt. Voor bedrijven die zich richten op consumenten (B2C) biedt Shopware 6 een ongeëvenaarde winkelervaring met uitgebreide marketing- en personalisatiemogelijkheden. Voor B2B-bedrijven biedt het platform geavanceerde functies zoals klant specifieke prijzen, uitgebreide orderbeheer en naadloze integratie met ERP-systemen.

Waarom kiezen voor Shopware?

Schaalbaar en flexibel

Shopware 6 stelt je in staat om meerdere winkels vanuit één centraal systeem te beheren, wat bijzonder handig is voor bedrijven die hun producten in verschillende landen willen aanbieden. Met Shopware 6 kun je eenvoudig verschillende merken, productlijnen of regionale versies van jouw winkel opzetten en beheren, met ondersteuning voor meertaligheid en meerdere valuta's.

Stel, je runt een kledingmerk dat zowel in Europa als in de Verenigde Staten actief is. Met Shopware 6 kun je een Europese winkel hebben, in meerdere talen, met prijzen in euro's en een Amerikaanse winkel met prijzen in dollars, allemaal beheerd vanuit één gebruiksvriendelijk dashboard. Of run je zowel je eigen kledingmerk alsook de verkoop van andere merken? In een handomdraai realiseer je een multistore opzet met (deels) gescheiden content zoals producten, prijzen, klantengroepen etc.

Rule Builder

Daarnaast biedt Shopware 6 de krachtige Rule Builder. Dit is een krachtige tool die je in staat stelt om complexe regels en voorwaarden te creëren zonder programmeerkennis. Hiermee kun je gepersonaliseerde klantbelevingen en flexibele bedrijfsprocessen realiseren. Je kunt bijvoorbeeld regels instellen voor kortingen, verzendmethoden, productaanbevelingen en meer, gebaseerd op specifieke klantgedragingen en -attributen. Dit zorgt voor een dynamische en op maat gemaakte e-commerce ervaring, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en conversies.

Denk aan regels waarbij klanten die meer dan €100 uitgeven automatisch gratis verzending krijgen, of promoties die alleen gelden voor klanten in een specifieke regio. Met de intuïtieve if-this-then-that logica van de Rule Builder, kun je eenvoudig regels opstellen die perfect passen bij jouw bedrijfsbehoeften.

Geautomatiseerd workflows met de Flow Builder

De Flow Builder van Shopware 6 gaat nog een stap verder door je in staat te stellen geautomatiseerde workflows te creëren voor diverse bedrijfsprocessen. Van orderverwerking en voorraadbeheer tot klantcommunicatie, met de Flow Builder automatiseer je repetitieve taken en verhoog je de efficiëntie. Stel bijvoorbeeld een flow in die automatisch een e-mail naar klanten stuurt zodra hun bestelling is verzonden, of een voorraadbeheerflow die je waarschuwt wanneer een product bijna is uitverkocht.

De kracht van de Rule Builder en Flow Builder zit in het combineren van beide tools. Stel je wil een trouwe klant belonen voor zijn of haar herhaalde aankopen. Met de Flow Builder zorg je er eerst voor dat de klant na het doen van een derde aankoop of orderwaarde boven een bepaald bedrag getagged wordt als VIP. De volgende keer wordt de klant herkend door de Rule Builder en kan je automatisch korting toekennen in het winkelmandje. Of je stuurt de klant automatisch een e-mail met een eenmalige kortingsvoucher. Simpel om in te richten, efficient om in te zetten!

Innovatie met AI

Wat echt voorop loopt in de laatste versies van Shopware is het gebruik van AI om de klantervaring te verbeteren en jouw bedrijfsvoering te optimaliseren. AI-technologieën kunnen worden ingezet voor gepersonaliseerde productaanbevelingen, geautomatiseerde klantenservice en het analyseren van klantgedrag om waardevolle inzichten te verkrijgen. Dit betekent dat AI producten kan aanbevelen op basis van het browse- en koopgedrag van een klant, wat de kans op een verkoop aanzienlijk vergroot. Bovendien kan een AI-chatbot veelgestelde vragen van klanten beantwoorden, waardoor jouw klantenserviceteam zich kan concentreren op complexere vraagstukken.

De kracht van content

Tot slot biedt de uitgebreide content editor van Shopware 6 jou de tools om dynamische en aantrekkelijke content te creëren. Met de drag-and-drop functionaliteit kun je zonder technische kennis landingspagina’s, categoriepagina’s, productpagina’s en shop pagina’s ontwerpen, aanpassen en beheren. Of je nu een speciale landingspagina wilt maken voor een seizoensgebonden uitverkoop, compleet met aantrekkelijke afbeeldingen, video's en call-to-actions, of snel wijzigingen wilt aanbrengen en direct wilt zien hoe jouw pagina eruitziet op verschillende apparaten – de content editor maakt het allemaal mogelijk. Shopware biedt een ruime bibliotheek aan visuele componenten die je naar wens kan gebruiken op een contentpagina. En hadden we het al gehad over de Rule Builder? Combineer deze met de content editor en toon specifieke content op basis van regels zoals het tonen van speciale banners voor klanten die altijd kiezen voor de duurzame verzendopties.

Innovatieve technologie

Shopware is gebouwd met de nieuwste technologieën en blijft innoveren, waardoor het een toekomstbestendige keuze is voor e-commerce bedrijven.Het maakt gebruik van moderne technologieën zoals Symfony, een PHP-framework dat bekend staat om zijn stabiliteit en flexibiliteiten Vue.js, een modern en compact Javascript framework. Dit zorgt ervoor dat Shopware 6 niet alleen robuust is, maar ook makkelijk aanpasbaar aan de specifieke eisen van jouw bedrijf.

Voordelen van Open Source

Een van de grootste voordelen van Shopware 6 is dat het open-source is. Dit betekent dat je volledige toegang hebt tot de broncode, waardoor je de mogelijkheid hebt om de software volledig aan te passen en te integreren met andere systemen. Daarnaast profiteer je van een actieve community van ontwikkelaars die voortdurend bijdragen aan de verbetering en uitbreiding van het platform. Dit zorgt voor een sneller ontwikkeltempo en een breed scala aan plugins en extensies die je eenvoudig kunt implementeren.

Shopware B2B Suite: revolutionaire e-commerce oplossingen voor bedrijven

De Shopware B2B Suite is een krachtige e-commerce oplossing die speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de unieke eisen van de business-to-business (B2B) markt.

Wat is de Shopware B2B Suite?

De Shopware B2B Suite is een uitbreiding op het Shopware e-commerce platform, ontworpen om de complexe eisen van B2B-handel aan te pakken. Deze suite biedt een scala aan gespecialiseerde functies die essentieel zijn voor bedrijven die producten of diensten verkopen aan andere bedrijven.

Belangrijkste functies van de Shopware B2B Suite

Klantgerichte prijsstelling en catalog

 • Individuele prijsstelling: Mogelijkheid om prijzen aan te passen op basis van de specifieke klant of klantgroep.
 • Aangepaste catalogi: Maak klantspecifieke catalogi met producten en diensten die relevant zijn voor elk bedrijf.

Efficiënt order- en accountbeheer

 • Snelle Orderverwerking: Vereenvoudig het proces van bestellen tot levering met geïntegreerde order-beheer tools.
 • Geavanceerd accountbeheer: Beheer gebruikersrechten en toegang op een gedetailleerd niveau, afgestemd op de structuur van elk klantbedrijf.

Shopware plug-ins

De Shopware store

Shopware is rijk aan features die je e-commerce ervaring naar een hoger niveau tillen. Deze kracht wordt nog verder uitgebreid door de Shopware Plug-in Store. Hier vind je een uitgebreide collectie van aanvullende extensies, waarmee je jouw online winkel eenvoudig kunt aanpassen en uitbreiden. Of je nu zoekt naar SEO-optimalisatie, betalingsintegraties, marketingtools of design templates, de plug-ins bieden je de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende marktbehoeften en klantwensen. Hierdoor kun je jouw e-commerce platform op maat maken, verbeteren en innoveren, zonder complexe ontwikkelingsprocessen. Dit vergroot de flexibiliteit en schaalbaarheid van Shopware aanzienlijk.

Uitgebreide integratie mogelijkheden

Shopware biedt uitgebreide mogelijkheden om naadloos te integreren met ERP-, WMS- en PIM-systemen via de robuuste Shopware API. Deze API stelt je in staat om real-time data te synchroniseren en automatiseren tussen je online winkel en andere bedrijfskritische systemen, waardoor je efficiëntie en gegevensbeheer optimaliseert.

De verschillende Shopware 6 edities

Rise, Evolve en Beyond

 • Met de Rise editie heb je een solide basis voor e-commerce succes. Deze editie is volgepakt met features en stelt je in staat om zowel nationaal als internationaal te verkopen.
 • Wanneer je kiest voor de Evolve krijg je alle features van de Rise editie en nog meer tools voor personalisatie en efficientie. Bovendien kan je ook gebruik maken van de uitgebreide B2B componenten die Shopware biedt.
 • De Beyond editie is de ultieme oplossing voor grote ondernemingen, met uitgebreide functies en ondersteuning voor complexe e-commerce ecosystemen. Daarnaast is Shopware 24/7 voor je bereikbaar!

Shopware cases

Overzicht

De voordelen

 • Eenvoudige interface
 • Drag en drop editor
 • Krachtige rulebuilder
 • Volledig API-based voor eenvoudiger integraties
 • Headless mogelijkheden
 • Geïntegreerde SEO features
 • Zeer geschikt voor internationale shops
 • Zeer betrouwbaar platform

Voor wie?

In principe kan iedereen aan de slag met Shopware, er zijn immers diverse edities met ieder hun eigen mogelijkheden. Wij plannen graag een volledig vrijblijvend adviesgesprek in om met u mee te kijken.

Neem contact op

Onze Shopware add-ons

In principe kan iedereen aan de slag met Shopware, er zijn immers diverse edities met ieder hun eigen mogelijkheden. Wij plannen graag een volledig vrijblijvend adviesgesprek in om met u mee te kijken.

Volop integratie mogelijkheden

In principe kan iedereen aan de slag met Shopware, er zijn immers diverse edities met ieder hun eigen mogelijkheden. Wij plannen graag een volledig vrijblijvend adviesgesprek in om met u mee te kijken.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Intersport Twinsport kiest voor omnichannel aanpak met Shopware 6

Met Shopware beheerst Inofec twee merken op één platform

Nieuw e-commerce platform voor Anna van Toor

Een webshop die past als de perfecte jeans

Van catalogus naar klikken

ROBBshop structureert productinformatie van duizenden producten met PIM

Janssen-Fritsen verbetert de klantervaring met nieuw e-commerce platform

Tuinvisie inspireert de buitenmens met nieuwe Shopware Shop

Herenmodespecialist Suitable breidt online verkoopkanalen uit met marketplaces

A Beautiful Story maakt duurzaamheid zichtbaar in het winkelmandje

Dierapotheker.nl maakt zich klaar voor next level e-commerce

Dutch design modehuis vertelt onconventioneel verhaal met Shopware

Vehikit kiest voor Shopware B2B Suite voor optimale dienstverlening

Ellie Cashman Design: kunst die vraagt om een visueel sterke webshop

Petrol Industries groeit door merkbeleving centraal te stellen

B2B e-commerce portal

Bespaar enorm met onze ready-made elementen. Een uitbreiding op de standaard Shopware library.

Lees meer
B2B e-commerce portal
Shopware

Shopware B2B Suite

Bespaar enorm met onze ready-made elementen. Een uitbreiding op de standaard Shopware library.

Lees meer
Shopware B2B Suite
Shopware

Shopware Fashion suite

E-commerce is groot, zeker in de fashion industrie, maar de meest waardevolle klanten voor modemerken zoeken, kopen en verwachten diensten zowel online als offline. Sition stelt jouw merk in staat fysieke en digitale werelden naadloos te combineren om uitstekende klantervaringen te leveren die leiden tot winstgevende groei.

Lees meer
Shopware Fashion suite