ROBBshop structureert productinformatie van duizenden producten met PIM

Dé smart home shop van Nederland

Integratie
/
Realisatie
/

Robbshop

De markt voor smart producten is door de technologische ontwikkelingen de afgelopen jaren flink toegenomen. Een slimme thermostaat, video-deurbel of slimme verlichting is bijna niet meer weg te denken uit onze huishoudens. ROBBshop biedt – als grootste online domotica aanbieder van Nederland – alles wat je nodig hebt om van jouw woning een smart home te maken.

Waarom Akeneo PIM?

De open-source softwareoplossing Akeneo PIM maakt het beheren van productinformatie een stuk gemakkelijker. Het is niet voor niets dat duizenden retailers – en nu ook ROBBshop – gebruik maken van deze oplossing. Met Akeneo creëer je productinformatie van de hoogste kwaliteit voor al jouw kanalen en platforms, waarmee je conversieratio’s laat stijgen en de time-to-market aanzienlijk verkort. De oplossing maakt gebruik van automation en levert dus ook een behoorlijke tijdsbesparing op.

Voordelen voor ROBBshop

  • Geoptimaliseerd en kwalitatief product data management
  • Inzicht in productdata vanuit de Shopware-omgeving
  • Multichannel management voor productbeheer op alle kanalen
  • Flexibele oplossing aanpasbaar aan bedrijfsbehoeften
  • Vertalingen eenvoudig toe te voegen en aan te passen
  • Efficiënt duizenden producten verrijken met specifiecaties en afbeeldingen

Kortom, deze oplossing helpt e-commerce shops als ROBBshop activiteiten te stroomlijnen, kosten te verlagen, marges te verhogen en klanttevredenheid te verbeteren. Met goede, volledige en actuele productinformatie voor het hele assortiment.

Platform integratie Shopware

Als e-commerce specialist én Akeneo partner helpt Sition – zowel B2C als B2B – bedrijven met de integratie van Akeneo PIM in hun e-commerce platform en processen. Voor ROBBshop maakten wij met Alumio de koppeling tussen Akeneo PIM en de Shopware shop. De productdata vanuit Akeneo PIM wordt gesynchroniseerd met het e-commerce platform, waardoor alle productinformatie consistent en up-to-date blijft. Met deze koppeling brachten we structuur aan, met vooraf gedefinieerde velden voor uniforme productinformatie.

ROBBshop

Wat ooit begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online smart home aanbieder van Nederland, met zelfs een eigen huismerk. Inmiddels is ROBBshop dé online store voor domotica. Met goede merken en producten voor elke wens en elk budget.

www.robbshop.nl

De vaak complexe vraagstukken worden vooraf goed besproken. Na oplevering kun je wensen en mogelijke bugs registreren. Uiteindelijk hebben we een mooie PIM oplossing waar we erg blij mee zijn.

~
Rob van Brunschot - Eigenaar ROBBshop

Meer cases

Overzicht
Twinsport

Intersport Twinsport kiest voor omnichannel aanpak met Shopware 6

Inofec

Met Shopware beheerst Inofec twee merken op één platform

Anna van Toor

Nieuw e-commerce platform voor Anna van Toor

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.