Herenmodespecialist Suitable breidt online verkoopkanalen uit met marketplaces

Herenmode voor elke gelegenheid

No items found.

Suitable is een Nederlands fashionlabel voor herenmode. Het merk biedt een breed assortiment aan kleding en accessoires waaronder pakken, shirts, truien en schoenen. Het fashionlabel startte in een studentenkamer in Maastricht en staat inmiddels – bijna 25 jaar later – bekend om zijn tijdloze en stijlvolle ontwerpen van hoge kwaliteit. Met meer dan 16 winkels in Nederland, 1 in België en een webshop is Suitable een populaire keuze voor mannen die op zoek zijn kleding voor formele en informele gelegenheden.

Wat hebben we gedaan?

  • Alumio intergratie
  • ChannelEngine koppeling
  • Fashion Partner
  • Marketplaces
  • Online groei

Uitbreiden verkoopkanalen

Om de verkoopkanalen verder uit te breiden had Suitable de wens hun aanbod ook op Marketplaces aan te bieden, op Zalando om precies te zijn. De van oorsprong Duitse fashion gigant is met 560(!) miljoen maandelijkse bezoekers Europa’s grootste modeplatform. Een uitbreiding naar dit en andere e-commerce kanalen heeft een flinke impact op de zichtbaarheid en de omzet van fashion aanbieders. Door op meerdere Marketplaces te verkopen, kunnen modemerken als Suitable nieuwe klanten bereiken én hun omzet verhogen terwijl ze hun verkoopkanalen diversifiëren.

Waarom verkopen via Zalando?

  • Beschikbaar in 17 landen
  • Meer dan 2.500 merken
  • Meer dan 600.000 artikelen
  • Meer dan 430 miljoen views per maand (> 80% op mobiele apparaten)
  • Meer dan 50 miljoen actieve klanten

Koppeling met ChannelEngine

Om de verkoop via Zalando te realiseren maakten wij de koppeling tussen de webshop en ChannelEngine. ChannelEngine is een e-commerce platform dat modemerken en retailers helpt producten te verkopen op verschillende marketplaces waaronder Zalando. Met ChannelEngine kun je jouw productcatalogus integreren met het Zalando-platform. De integratie zorgt ook voor een efficiënt beheer en optimalisatie van productinformatie.

Integratie met Alumio

Met Alumio kunnen webshops naadloos integreren met ChannelEngine en hun product listings, voorraad en orders direct vanuit hun e-commerce platform beheren. Dit elimineert de noodzaak om handmatig gegevens in te voeren en stroomlijnt het hele verkoopproces, waardoor het gemakkelijker wordt om op Marketplaces te verkopen. De gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde functies van Alumio maken het de ideale tool voor webshops die willen integreren met bijvoorbeeld ChannelEngine. Wij zijn bewezen experts in de integratie met Alumio en pasten dat ook voor Suitable met succes toe.

Exponentieel groeien op Marketplaces?

Het lijkt gemakkelijk, maar verkopen via Marketplaces vereist kennis van de regels, voorschriften en best-practices van het platform. Evenals ervaring van e-commerce strategieën en technieken. Wij beschikken over deze expertise en helpen jou je verkooppotentieel te maximaliseren op Marketplaces. Wil jij net als Suitable een groter bereik realiseren en jouw producten aanbieden in meerdere landen en talen? Let’s get in touch.

Suitable

Suitable is al meer dan 20 jaar dé expert op het gebied van duurzame, kwalitatieve herenmode. Of je nu kiest voor het eigen Suitable label of de andere topmerken: met hun brede fashion aanbod zetten zij jou in je kracht door samen de juiste kledingselectie te maken. Passend bij je karakter, bouw en de gelegenheid waarvoor je je kleedt. Wat je ook zoekt: bij Suitable krijg je value for money.

~

Meer cases

Overzicht
Twinsport

Intersport Twinsport kiest voor omnichannel aanpak met Shopware 6

Inofec

Met Shopware beheerst Inofec twee merken op één platform

Anna van Toor

Nieuw e-commerce platform voor Anna van Toor

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.