Instellen van prijsregels in Magento

Het instellen van Magento regels, promoties en restricties is een heel belangrijk onderdeel voor je webshop. Lees hier hoe! Magento starters opgelet! Het instellen van Magento regels, promoties en restricties is een heel belangrijk onderdeel voor je webshop. Wij krijgen veel vragen over het instellen van Magento prijsregels omdat zoiets toch best lastig kan zijn….

Magento prijsregels

Het instellen van Magento regels, promoties en restricties is een heel belangrijk onderdeel voor je webshop. Lees hier hoe!

Magento starters opgelet! Het instellen van Magento regels, promoties en restricties is een heel belangrijk onderdeel voor je webshop. Wij krijgen veel vragen over het instellen van Magento prijsregels omdat zoiets toch best lastig kan zijn. We leggen je daarom uit hoe je Magento prijsregels kunt instellen en wat hierbij de veel voorkomende fouten zijn. Lees hieronder hoe je dat moet doen.

Voorwaarden ‘IS’

Als je de instellingen gebruikt zoals in de afbeelding hieronder zal Magento zoeken naar de categorie ID:‘17,15,12,44’. Natuurlijk bestaat er geen dergelijke categorie maar bedoel je elk cijfer apart.

Magento prijsregel instellen

Onderstaand een voorbeeld hoe je het wel moet doen. Hier zal Magento zoeken voor de ID’s “17, “15”, “12”, en zal de regel werken zoals je wilt.

Prijsregels instellen Magento

Vergelijken met nul

Op het eerste gezicht lijken deze condities goed, maar toch kloppen deze niet. Er is een technisch probleem waardoor deze regel niet zal werken. Je hoort het vergelijken met nul overal in Magento (niet alleen bij promoties of de verzendregels) te vermijden.

Voorwaarden instellen Magento

De volgende instelling komt op het zelfde neer als hierboven, maar werkt wel.

Voorwaarden instellen MagentoGroter of kleiner dan instellingen

Soms gebruiken mensen het > of < symbool om aan te geven dat een aantal kleiner of groter moet zijn een getal. Magento kan deze tekens alleen niet begrijpen.

Instellingen Magento groer en kleiner dan

Als je wilt aangeven dat een aantal kleiner of groter dan een getal moet zijn, geef dit aan door het voluit te schrijven zoals hieronder.

Instellingen Magento groer en kleiner dan

Reeksen

We zien vaak dat webshopeigenaren reeksen gebruiken als zij iets moeten toepassen op een lijst van producten. Dit werkt alleen niet. Magento zal deze combinaties niet herkennen.

4a

Je moet de items één voor één opsommen door gebruik te maken van een komma. Hieronder laten we zien hoe dat moet.

4b

Standaard verzendadres en verzenden per provincie

Je kunt geen namen gebruiken om een standaard verzendadres in te stellen. Je moet een standaard verzend ID aanmaken en dan deze kun je gebruiken. Plaatsnamen worden gebruikt bij het verzenden per provincie.

5a

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.