PIM Maak het beheren van jouw webshop makkelijker

Het PIM-systeem (Product Information Management) neemt veel vermoeiend en tijdrovend werk uit handen. PIM, ofwel Product Information Management, is erg trending. Het systeem neemt veel vermoeiend en tijdrovend werk uit handen. In dit artikel wordt uitgelegd wat een PIM inhoudt en wat de voordelen van dit systeem zijn.  Wat is PIM? PIM is een afkorting…

Het PIM-systeem (Product Information Management) neemt veel vermoeiend en tijdrovend werk uit handen.

PIM, ofwel Product Information Management, is erg trending. Het systeem neemt veel vermoeiend en tijdrovend werk uit handen. In dit artikel wordt uitgelegd wat een PIM inhoudt en wat de voordelen van dit systeem zijn. 

Wat is PIM?

PIM is een afkorting van Product Information Management. Het is een systeem dat steeds meer gewaardeerd wordt. Met dit systeem worden alle producten van een webshop centraal beheerd. Klanten eisen tegenwoordig veel van webshops. Ze willen het liefst zoveel mogelijk informatie over een bepaald product krijgen. Het is voor een webshophouder lastig om deze informatie up-to-date te houden. Het systeem zoals Akeneo zorgt ervoor dat er in een overzichtelijke omgeving informatie over een product op een gemakkelijke wijze kan worden bijgehouden of gewijzigd. Maar wat het ook biedt, is dat je eenvoudig en met een druk op de knop alle data naar alle systemen kunt versturen. Dit zorgt ervoor dat de informatie van de producten op een webshop actueel zijn. Het PIM-systeem is dé opslagplaats voor alle productinformatie.

https://youtu.be/fmHAz9pSS38

PIM & Omni channel

Heeft jouw organisatie een omni channel strategie? Dan heb jij extra baat bij het gebruiken van het PIM-systeem. Het PIM-systeem houdt namelijk zelf revisies bij. Ook geeft een helder overzicht van alle productinformatie voor de verschillende kanalen die door een organisatie gebruikt worden. Dit scheelt veel tijd en stress.

Zoals in de bovenste afbeelding te zien is werkt dit volgende drie stappen:

(P)IMplementatie

Het systeem wordt op maat geïmplementeerd. Dit komt omdat het systeem met vele pakketten moet samenwerken. Het implementeren van PIM zal ongeveer een aantal weken tot maanden duren wat programmeerwerk betreft. Het integreren resulteert op een naadloze aansluiting op alle andere systemen binnen een organisatie. Naast de kosten voor het installeren dient er ook een jaarlijkse “license fee” betaald worden om het systeem te kunnen gebruiken.

Meer weten over akeneo pim?

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.