Mobiele websites tegenwoordig onmisbaar

Mobiele websites zijn tegenwoordig onmisbaar. Google kiest mobile first en straft af als dit niet het geval is. Wij maken jouw website mobile friendly. Stel je voor. Je hebt ’s middags een gesprek met een belangrijke klant. Voordat hij bij jullie afspraak is, wil hij nog snel iets opzoeken over je bedrijf.  Hij pakt zijn…

Mobiele websites zijn tegenwoordig onmisbaar. Google kiest mobile first en straft af als dit niet het geval is. Wij maken jouw website mobile friendly.

Stel je voor. Je hebt ’s middags een gesprek met een belangrijke klant. Voordat hij bij jullie afspraak is, wil hij nog snel iets opzoeken over je bedrijf.  Hij pakt zijn smartphone en typt je website in. Wat blijkt? Hij kan niets op je website lezen want je hebt geen mobielvriendelijke website. Na vijf keer proberen in te zoomen, geeft hij het op. Zonde. Dit had je graag willen voorkomen.

 

Onmisbaar

Een mobielvriendelijke website is tegenwoordig onmisbaar geworden. Zelfs ondenkbaar. Even snel iets controleren op je smartphone wordt lastig als de websites niet werken. Desktopversies kunnen op mobiele telefoons onoverzichtelijk zijn. De navigatie onbruikbaar, tekst onleesbaar of de scrolmogelijkheid functioneert niet. Gebruikers vinden dit vaak frustrerend. De kans dat zij hierdoor de site verlaten is groot. Voor de gebruiker een teleurstelling en de organisatie een gemiste kans.

Voordelen

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken om informatie op te zoeken. Maar liefst 94% gebruikt zijn of haar smartphone om lokale informatie op te zoeken. We gebruiken het niet alleen onderweg, maar ook op plekken waar computers aanwezig zijn. Ongeveer 77% van de mensen gebruikt thuis of op het werk zijn mobiele telefoon om websites te bezoeken.

Met name voor winkeleigenaren is een mobiele website erg van belang. Dus winkeliers opgelet. Zoekopdrachten op een smartphone zijn vaak contextgebonden. De kans is twee keer zo groot dat een van je klanten een zoekopdracht uitvoert in je winkel dan erbuiten. Ook worden mobiele zoekopdrachten snel gevolgd door zoekgerelateerde acties. Omstreeks 55% van de zoekopdrachten worden binnen een uur gevolg door een aankoop, telefoontje of winkelbezoek.

Het hebben van een mobiele website is essentieel. Of je nou een blog, webshop of website hebt. Zorg ervoor dat elke gebruiker een aangename ervaring heeft met je website. Je weet nooit welke grote potentiële klant of relatie je door een slechte gebruikerservaring misloopt!

Google straft af

Sinds 21 april 2015 bestraft Google mobielonvriendelijke websites met een lagere zoekscore. Het is hierdoor van belang dat je website toegankelijk wordt voor mobiele apparaten. Heb jij nog geen mobiele website? Wij staan voor je klaar.

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.