Shopware 5.1 is uitgebracht

Bekijk welke functionaliteiten en mogelijkheden Shopware heeft toegevoegd aan haar nieuwste versie: Shopware 5.1! De nieuwste update van Shopware heeft niet lang op zich laten wachten. Afgelopen zomer heeft het softwarebedrijf nog Shopware 5 uitgebracht, een verbeterde versie die helemaal in het teken staat van customer experience. Deze maand heeft Shopware haar laatste versie weer bijgewerkt…

Shopware 5.1

Bekijk welke functionaliteiten en mogelijkheden Shopware heeft toegevoegd aan haar nieuwste versie: Shopware 5.1!

De nieuwste update van Shopware heeft niet lang op zich laten wachten. Afgelopen zomer heeft het softwarebedrijf nog Shopware 5 uitgebracht, een verbeterde versie die helemaal in het teken staat van customer experience. Deze maand heeft Shopware haar laatste versie weer bijgewerkt en nieuwe functies toegevoegd om klanten een nog betere gebruikerservaring te geven. Wij vatten de belangrijkste mogelijkheden van Shopware 5.1 voor je samen. 

 

Product Streams

Product Streams trekken de aandacht van je klanten en richten zich op een specifiek assortiment (een assortiment die jij zelf achter de schermen hebt samengesteld waarbij je gebruik maakt van condities). Met Product Streams kun je bijvoorbeeld (de laatste) producten van een categorie (conditie 1), een specifiek merk (conditie 2) en/of een specifieke prijsklasse (conditie drie) laten weergeven. Op deze manier verkrijgen bijvoorbeeld producten die op de laatste pagina staan binnen een categorie toch de gewenste aandacht. Je kunt de Product Streams op beslispunten toevoegen zoals bij productcategorieën, productdetails of in je “shopping worlds”. Als je de streams eenmaal hebt ingesteld, heb je er bijna geen omkijken meer naar. De tool wordt namelijk automatisch geüpdatet met nieuwe producten. Als je een nieuw product toevoegt aan je webshop die onder een van de voorgedefinieerde criteria (condities) valt, zal deze automatisch mee worden genomen in de stream. Super handig!

Lees hier meer over Product Streams van Shopware!

Product Streams Shopware 5.1

Digital Publishing

Shopware 5.1 bevat de nieuwe tool Digital Publishing om gemakkelijk (dynamische) banners te maken, buttons te ontwerpen en afbeeldingen te plaatsen. Door deze nieuwe module heb je nooit meer het probleem dat een button niet goed over een afbeelding is geplaatst, de tekst verschoven is of tekst onderbroken wordt. Je kunt met de tool diverse lagen aanmaken, net zoals in Photoshop. Bij het ontwerpen van een banner heb je verschillende elementen (building blocks) die je apart kunt invoegen zoals afbeeldingen, tekst, achtergrond en buttons. Door de aparte blokken wordt de tekst weergegeven als HTML waardoor het gelijk meetelt voor zoekmachines.

Ook bevat de module een geïntegreerde vertaalmachine zodat je direct je teksten kunt vertalen. Als je klaar bent met je visual kan je deze testen met de functie live preview. Hierdoor weet je altijd of het helemaal naar je wens is. Alle visuals die je voor je webshop maakt zijn ook nog eens responsive en werken naadloos met de Shopping Worlds!

Verbeterde backend

Hoewel je het misschien niet kunt zien, kun je het zeker merken! Bij Shopware 5.1 is de backend sterk verbeterd. Zo is de software geüpdatet van PHP 5.6 naar PHP 7. Dit zal bijvoorbeeld positieve gevolgen hebben voor het genereren van thema’s. De core van Shopware is aangepast. Voorheen was de kern verbonden aan elk element of middel. Dit is nu uitgesplitst waardoor de core alleen linkt naar een element. Dit maakt Shopware nog flexibeler en gemakkelijker uit te breiden. Door de update is het nu ook mogelijk om met andere frameworks zoals jQuery, AngularJS of Ember.js extensies te maken voor je Shopware webshop en bevat de database van MySQL een sterke zoekfunctie.Shopware heeft alle waardevolle feedback en ideeën van developers uit de community genoteerd en de beste tot werkelijkheid gebracht. De volgende nieuwe elementen en functies zijn hierdoor gerealiseerd:Kies voor Shopware!

Interesse in Shopware? Neem contact met ons op en onze collega’s vertellen je er alles over.

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.