Koppel nu je Shopware met Nederlandse marktplaatsen!

Shopware Channable Connector Dankzij de Shopware Channable Connector, ontstaan uit partnerschap tussen Shopware en Channable, is het vanaf nu  mogelijk realtime terugkoppeling te krijgen vanuit diverse kanalen! Koppel nu je Shopware met Nederlandse marktplaatsen! Sinds korte tijd is een partnerschap ontstaan tussen Shopware en Channable. Channable is een tool voor datafeedbeheer. De alles-in-één tool bevat optimalisatie…

Shopware Channable Connector

Dankzij de Shopware Channable Connector, ontstaan uit partnerschap tussen Shopware en Channable, is het vanaf nu  mogelijk realtime terugkoppeling te krijgen vanuit diverse kanalen!

Koppel nu je Shopware met Nederlandse marktplaatsen!

Sinds korte tijd is een partnerschap ontstaan tussen Shopware en Channable. Channable is een tool voor datafeedbeheer. De alles-in-één tool bevat optimalisatie van gegevensfeeds, productvermeldingen voor marktplaatsen, het genereren van dynamische tekstadvertenties en een Analytics-verbinding. Channable biedt productlisting aan voor marktplaatsen, vergelijkingswebsites en affiliate netwerken. Met de nieuwe plug-in profiteren van nu af aan ook Shopware-klanten van een interface naar het populaire shopsysteem!

Hoe werkt het?

Met de Shopware Channable Connector creëer je een rijkelijke datafeed, welke eenvoudig gekoppeld kan worden met Channable. Dit zorgt ervoor dat alle productinformatie vanuit jouw Shopware backend in Channable terecht komt. Vervolgens kunnen jouw producten via Channable naar ieder gewenst kanaal verstuurd worden. Denk hierbij aan Bol.com, Marktplaats, Ebay, enz.

Voorheen was dit enkel mogelijk via eenrichtingsverkeer. Via een export functie vanuit Shopware kon je jouw datafeed versturen naar marktplaatsen als Bol.com, maar zodra vervolgens een order werd geplaatst, werd dit niet teruggekoppeld. Dankzij de Shopware Channable Connector is dit vanaf nu mogelijk. Shopware orders komen nu realtime binnen.

Zie onderaan het bericht welke platformen allemaal ondersteund worden door Channable.

Ondersteunende kanalen:

 • Marktplaatsen zoals eBay, Bol.com, Marktplaats of real.de;
 • Retargetingnetwerken zoals Criteo;
 • Prijsvergelijkingsplatforms zoals Google Shopping, Price Runner of idealo;
 • Advertentienetwerken zoals Doubleclick en Facebook;
 • Affiliate-platforms zoals Affilinet en Awin;
 • Feedgabseerde Google Shopping campagnes;
 • Tekstadvertenties voor Bing en Google.

Voordelen:

 • Alle kanalen in één tool;
 • Datafeed koppeling vanuit twee kanten;
 • Volledige controle over uw gegevens;
 • Geneer meer verkeer en vergroot zichtbaarheid;
 • Profiteer van het wereldwijde netwerk;
 • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface;
 • Technische ondersteuning in 11 talen;
 • Gedetailleerde prestatieanalyse dankzij Analytics verbinding.

De plug-in is eenvoudig te installeren via de Plugin Manager in uw Shopware webshop onder de naam ‘Channable Connector’.

Waarom verkopen op marktplaatsen?

In het tijdperk van multichannel e-commerce zijn online marktplaatsen erg belangrijk. Klanten bekijken, vergelijken en kopen gemakkelijk diverse producten van vele verschillende verkopers. Doordat je profiteert van een hoge zichtbaarheid en de grote hoeveelheid aan bezoekers op marktplaatsen, zal je conversie stijgen. Dankzij de integratie van Channable met Bol.com, eBay, Marktplaats en dergelijke, bespaar je tijd en creëer je meer online zichtbaarheid. Koppel nu jouw Shopware webshop met alle (Nederlandse) marktplaatsen!

Installatie

Open voor de installatie van de Shopware Channable Connector de Plugin Manager in jouw backend. Zoek vervolgens naar “Channable Connector” in de zoekbalk en klik op “Install” nadat je de plugin hebt gevonden. Ten slotte klik op “Enable” in het venster van Channable Connector en bevestig het venster voor het legen van de cashe.

Configuratie

Nadat de installatie compleet is, gaan we over tot configuratie. Ten eerste het toewijzen van artikelen (optioneel). Ga naar “Marketing > Channable > Article” en verplaats alle items die geëxporteerd moeten worden van links naar rechts naar Channable.

Maak plugin instellingen

Open de Plugin Manager en klik op het pin icoontje van de Channable Connector. Vervolgens kun je nu op het tabblad “Configuration” de volgende instellingen maken:

Transfer all articles
Deze instelling heft handmatige artikeltoewijzing op.
Default: Yes.

Only transfer active articles
Bepaal hier of ook niet-actieve artikelen overgedragen moeten worden.
Default: No.

Only transfer items with image
Bepaal hier of artikelen zonder afbeeldingen moeten worden overgedragen.
Default: No.

Only transfer items with EAN
Bepaal hier of artikelen zonder EAN overgedragen moeten worden.
Default No.

Performance: API record limit per call
Dit betekent dat Channable alleen het aantal ingevoerde artikelen per oproep mag voorlezen. Als je winkelserver op afroep annuleert, kun je dit aantal verminderen.
Default: 1000.

Connect to Channable

Open ten eerste de Channable configuratie via de Plugin Manager. Vervolgens klik je op de knop “Auto Connect” van de shop waarmee je verbinding wilt maken. Je wordt nu doorgestuurd naar Channable, waar je ten slotte je shop kunt verbinden met Channable.

Channable wordt door de volgende platformen ondersteund:

Shopware Channable Connector

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.