Beveilig je Shopware en Magento webshop

Bekijk hier hoe jij jouw Shopware of Magento webshop het beste kunt beveiligen. Sition helpt je! E-commerce platforms, zoals Shopware en Magento vormen een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Privé- en betaalgegevens worden op dagelijkse basis verstrekt en dat maakt deze platforms een gewilde prooi. Een gehackte of besmette webshop heeft grote gevolgen. Klanten kunnen financieel verlies leiden of zelfs…

Bekijk hier hoe jij jouw Shopware of Magento webshop het beste kunt beveiligen. Sition helpt je!

E-commerce platforms, zoals Shopware en Magento vormen een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Privé- en betaalgegevens worden op dagelijkse basis verstrekt en dat maakt deze platforms een gewilde prooi. Een gehackte of besmette webshop heeft grote gevolgen. Klanten kunnen financieel verlies leiden of zelfs het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal. Als webshopeigenaar is dat catastrofaal voor je reputatie en je omzet. Het is dus erg van belang dat je je webshop beveiligt tegen hackers en malware. Maar hoe? Wij geven je tips hoe jij je webshop kan beschermen!

 

Begin goed

Werk altijd met betrouwbare hostingaanbieders, softwarepartners en bureaus. Een van de meest makkelijke oplossingen, met name als je een webshop begint, is een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat je website wordt versleuteld. In plaats van http staat er https voor je webshop en krijgt je website een slotje voor de adresbalk. Ook krijgt je site door een SSL-certificaat een nog betere beoordeling in Google. Heb je al een webshop? Je kunt gemakkelijk overgaan naar een SSL-certificaat. Je hebt er immers alleen maar voordeel van!

Beveilig je admin-account

Een eenvoudige manier om je webshop te beschermen, is om veiliger om te gaan met het administrator (admin) account. Hieronder een aantal punten waar je op kunt letten:

Controleer geregeld je webshop

Je kunt de status van je Magento webshop eenvoudig zelf testen op MageReport.com. Aan de hand van deze website kan je je site scannen en onder andere zien of je gevaar loopt op hacks, dubieuze admin-accounts en of er malware in je code is gevonden. Het is bijvoorbeeld erg gebruikelijk dat malware de tekst “onepage|checkout” bevat. Met MageReport kan je in een handomdraai zien of je meer veiligheidsmaatregelen moet nemen voor je site. Bij Shopware is dit nog eenvoudiger. In de backend krijg je rechtsboven een melding dat er een nieuwe (security) update is voor je webshop. Vervolgens kun je deze update (laten) installeren. Let echter goed op: na de update zou het kunnen dat plug-ins of extensies niet meer functioneren. Heb je een overeenkomst met een bureau? Laat hen dan de update voor je installeren. Op deze manier ben je er zeker van dat alles na de update nog werkt!

Laat je webshop monitoren

Omdat e-commerce platforms erg interessant zijn voor hackers, is het van belang dat je je webshop laat monitoren door een expert in je e-commerce pakket. Eventuele aanvallen, zwakke plekken en lekken kunnen daardoor sneller worden gesignaleerd. Elke e-commerce software bevat veiligheidslekken die middels een update of een patch kunnen worden gedicht. Laat daarom in ieder geval je webshop altijd updaten of installeer de patches om hacks en malware te voorkomen. Wil jij je webshop laten monitoren? Neem dan contact met ons op.

Maak een stappenplan

Het kan natuurlijk voorkomen dat er toch iets door je beveiliging is gekomen en dat je webshop gevaar loopt. Stel daarom alvast een stappenplan op mocht dit jou overkomen. Op deze manier hoef je niet in paniek te raken en weet je precies wat je moet doen. Houdt rekening met de volgende onderdelen:

Sition Support, Security & Update

Een aanval op je webshop is nooit uitgesloten, maar wil je zeker weten dat je webshop goed beveiligd is? Sluit dan een Support, Security & Update overeenkomst bij ons af! Je hebt al een Support, Security & Update overeenkomst vanaf €75,- per maand! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.