Magento 1 naar Shopware 6 migratie

De ondersteuning voor Magento 1 loopt ten einde. Als je op dit moment nog draait op Magento 1 en geen stappen hebt ondernomen is het daarom zaak om op zeer korte termijn te gaan starten met het migreren naar een ander e-commerce platform. Wellicht is Shopware 6 voor u een goed alternatief. Magento 1 migratie…

magento/shopware

De ondersteuning voor Magento 1 loopt ten einde. Als je op dit moment nog draait op Magento 1 en geen stappen hebt ondernomen is het daarom zaak om op zeer korte termijn te gaan starten met het migreren naar een ander e-commerce platform. Wellicht is Shopware 6 voor u een goed alternatief.

Magento 1 migratie

De ondersteuning voor Magento 1 loopt ten einde. Als je op dit moment nog draait op Magento 1 en geen stappen hebt ondernomen is het daarom zaak om op zeer korte termijn te gaan starten met het migreren naar een ander e-commerce platform. Wellicht is Shopware 6 voor u een goed alternatief.

Waarom overstappen naar Shopware 6?

Magento biedt vanaf juni geen support te op haar Magento 1 platform. Overstappen naar Magento 2 is in feite overstappen naar een compleet nieuwe webshop. Magento is in vergelijking met Shopware een stuk duurder en minder gebruiksvriendelijk. Magento heeft in 2016 ook een nieuwe versie uitgebracht, Magento 2.0. De extensies voor deze versie zijn ook nog veel duurder dan men gewend is, waardoor Magento een dure oplossing wordt. Shopware daarentegen, kan zonder veel moeite geïmplementeerd worden, wat ook minder kosten met zich meebrengt. Waardoor Shopware 6 een heel goed alternatief is.

Je bent met de ‘API first’ opzet van Shopware 6 voorbereid voor de toekomst. Het beheren van je shop via de admin is gebruiksvriendelijker en je past veel makkelijker product en content pagina’s aan. Mede omdat het ontwikkelen in Shopware 6 sneller gaat dan in Magento 2 zijn de kosten ook lager. Plan snel een demo in om de voordelen van Shopware 6 te ervaren.

De migratie: Analyse, planning, uitvoering en test

Het liefst heb je natuurlijk dat al je producten, je klantinformatie en alle bestellingen worden overgezet. Ook is het van belang dat een overgang geen grote negatieve gevolgen voor je vindbaarheid in zoekmachines als Google heeft.

Daarom beginnen we met een ‘migration scan’. Om een soepele migratie te kunnen garanderen stellen we onder andere vast of de database van je Magento 1 shop nog volgens de standaarden is ingericht. We checken de vindbaarheid en maken indien nodig samen met jou een redirect plan voor eventueel veranderende url’s.

Als je shop ‘er nog niet helemaal klaar voor migratie is’, dan kunnen onze Specialisten je helpen om de shop op orde te brengen.

Op basis van een goede planning, duidelijke communicatie en strikte testen zorgen wij voor een degelijk en betrouwbaar migratieproces.

Shopware 6 shop

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Lees wat mogelijk is met Shopware 6 en aarzel ook niet eens contact met ons op te nemen!


Shopware

Shopware is een Duitse e-commerce onderneming. Sinds 2001 werken zij met een software die erg gemakkelijk in gebruik is. Shopware is een van de snelst groeiende e-commerce software in Europa. In vergelijking met Magento is Shopware nog ondervertegenwoordigd wat betreft projecten voor grote ondernemingen. Maar maakt dit Shopware niet júist uniek? Houdt dit Shopware met beide benen op de grond? De toekomst zal het leren.

In dit artikel

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.