Ontdek Shopify's Nieuwe B2B Thema ‘Trade’

Ontdek hoe Shopify Plus met het nieuwe ‘Trade’ thema de B2B-markt transformeert. Verbeter uw groothandel met geavanceerde functies en naadloze integraties.

Shopify kondigde afgelopen winter-editions 2024  al aan dat het een thema speciaal voor groothandel / B2B zou lanceren. Nu is het eindelijk zover: het thema is beschikbaar in de Shopify app store. 

Dit thema maakt het mogelijk met dit out-of-the-box thema snel een groothandel webshop te starten.  Het is voornamelijk gericht op het gemakkelijk plaatsen van bulk orders. Veel van de geboden mogelijkheden zijn op alle versies van Shopify mogelijk, maar de echte kracht van het thema komt optimaal tot zijn recht in combinatie met Shopify+ / Shopify plus.  

Hoe ‘Trade’ Uw B2B Verkoop Kan Transformeren

Het ‘Trade’ thema van Shopify Plus is ontworpen om de complexiteit van B2B-transacties te vereenvoudigen. Met functies die speciaal gericht zijn op B2B, biedt dit thema onmiskenbare voordelen die uw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Het is tbh de perfecte combinatie van functionaliteit en gebruiksgemak, waardoor het plaatsen van bulkorders gemakkelijker dan ooit verloopt.

Bulkbestellingen, die vaak complex en tijdrovend zijn, worden met ‘Trade’ aanzienlijk vereenvoudigd. De functies zoals geoptimaliseerde bestelprocessen en integraties met ERP-systemen zorgen ervoor dat alles van voorraadbeheer tot klantenservice onberispelijk functioneert. Dit thema biedt een solid foundation voor groothandels en B2B-bedrijven die streven naar operational excellence.

Revolutionaire Functies die uw Groothandel Ten Goede Komt

‘Trade’ is niet enkel een thema; het is een tool die je helpt om effectiever te concurreren in een snel veranderende markt. Van geavanceerde prijsstellingsopties tot krachtige klantmanagementtools, elk aspect van ‘Trade’ is ontworpen met het oog op het maximaliseren van zakelijke efficiëntie.

Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om prijslijsten te personaliseren voor verschillende klantsegmenten. Dit betekent dat je kunt aanpassen hoe producten worden gepresenteerd en geprijsd, afhankelijk van de specifieke behoeften en verwachtingen van jouw klanten. Honestly, de mogelijkheden voor maatwerk zijn eindeloos, wat je onmiskenbaar een voorsprong geeft in de markt.

Optimalisatie van Bulkorders

Met ‘Trade’ wordt het beheer van bulkorders een fluitje van een cent. Dit thema is ontworpen om de uitdagingen van groote orders  aan te gaan en biedt functies zoals snelle orderverwerking en vereenvoudigde logistiek. Voor groothandels die streven naar maximale efficiëntie, biedt ‘Trade’ de tools die nodig zijn om te excelleren.

De interface is intuïtief en gebruikersvriendelijk, waardoor medewerkers snel en effectief kunnen werken. Door de integratie met Shopify's robuuste e-commerce platform, is ‘Trade’ niet alleen een thema, maar truly een complete oplossing voor B2B-verkoop.

Met Shopify plus worden de volgende functies out-of-the box in het thema ondersteund:

 • Minimale bestelhoeveelheden, 
 • Staffelprijzen, 
 • Prijslijsten per bedrijfslocatie, waarmee klantspecifieke prijzen mogelijk worden. 
 • Medewerkers accounts
 • Log-in zonder wachtwoord ondersteund. 
 • bedrijf onboarding proces, incl. goedkeuring
 • Orders met controle mogelijkheid

Shopify Plus Functionaliteiten voor B2B

Shopify Plus is uitgerust met een arsenaal aan functies die speciaal ontworpen zijn om B2B-verkopen te optimaliseren en te vereenvoudigen. Van bedrijfsprofielen tot gepersonaliseerde prijslijsten, elk detail van Shopify Plus is ontwikkeld om te voldoen aan de complexe behoeften van moderne B2B-bedrijven.

De bedrijfsprofielen bieden onmiskenbare mogelijkheden voor effectief klantbeheer en segmentatie. Dit is absoluut cruciaal voor gepersonaliseerde marketing en klantenservice die echt resoneren met zakelijke kopers. Honestly, de functionaliteit van deze profielen kan de relatie met je klanten diepgaand transformeren.

Shopify Plus is uitgerust met een arsenaal aan functies speciaal ontworpen om B2B-verkopen te optimaliseren en te vereenvoudigen:

 • Bedrijfsprofielen: Effectief beheer van klantgegevens en segmentatie voor gepersonaliseerde marketing.
 • Prijslijsten: Flexibiliteit in prijsaanpassingen per klantsegment om concurrentievoordeel te behouden.
 • Betalingsvoorwaarden: Aanpasbare voorwaarden om te voldoen aan de financiële behoeften van diverse klantgroepen.
 • Minimum Order Quantities (MOQ): Garandeert economische ordergroottes voor bulktransacties.
 • Herhaalde orders: Vereenvoudigt het proces van terugkerende aankopen, versterkt klantloyaliteit.
 • Geoptimaliseerd B2B / Groothandel thema: Personaliseer de uitstraling van je online winkel om deze af te stemmen op je merkidentiteit.
 • Klantaccounts: Biedt een gebruikersvriendelijk portaal voor klanten om hun transacties en accountdetails te beheren.
 • Self-service portaal: Mogelijkheid voor klanten om zelf wijzigingen aan te brengen, wat de operationele efficiëntie verbetert.
 • ERP-integratie: Naadloze synchronisatie met ERP-systemen voor verbeterd voorraadbeheer en operationele efficiëntie.

Setup Opties: Gescheiden of Hybride

In de wereld van online handel biedt Shopify Plus flexibele opties voor bedrijven die zowel Business-to-Business (B2B) als Business-to-Consumer (B2C) markten bedienen. Afhankelijk van de bedrijfsbehoeften en operationele voorkeuren, kunnen ondernemingen kiezen tussen een gescheiden opzet voor hun B2B- en B2C-activiteiten of een hybride winkel die beide combineert. Hier leg ik het verschil uit tussen een gescheiden en een hybride shop op het Shopify Plus platform.

Gescheiden B2B en B2C Shops

Een gescheiden opzet houdt in dat een bedrijf afzonderlijke online winkels heeft voor zijn B2B- en B2C-klanten. Elk van deze winkels is geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften en koopgedragingen van zijn doelmarkt.

Voordelen van Gescheiden Shops:

 1. Doelgerichte marketing: Elke winkel kan zijn marketingstrategieën en promoties specifiek richten op zijn doelgroep, wat effectievere communicatie en promoties mogelijk maakt.
 2. Aangepaste gebruikerservaring: De B2B-winkel kan functies bieden die meer afgestemd zijn op zakelijke klanten, zoals bulkbestellingen, netto betalingstermijnen en prijslijsten voor bedrijven. Tegelijkertijd kan de B2C-shop zich richten op een vlotte consumentenervaring met snellere checkouts en meer consumentgerichte productaanbiedingen.
 3. Gespecialiseerde functionaliteiten: Bedrijven kunnen de functionaliteit van elk type winkel optimaliseren zonder compromissen te sluiten voor de andere soort gebruikers.

Nadelen van Gescheiden Shops:

 1. Hogere operationele kosten: Het beheren van twee aparte winkels kan leiden tot hogere kosten voor onderhoud, hosting en integraties.
 2. Complex beheer: Voorraadbeheer en administratie worden complexer omdat deze over twee platforms verdeeld zijn.

Hybride B2B en B2C Shop

Een hybride shop combineert B2B- en B2C-functionaliteiten binnen één enkele Shopify Plus-winkel. Dit betekent dat zowel zakelijke als particuliere klanten via dezelfde interface hun aankopen kunnen doen, maar met verschillende ervaringen en prijsopties afhankelijk van hun klanttype.

Voordelen van een Hybride Shop:

 1. Gestroomlijnd beheer: Voorraad en administratie zijn gecentraliseerd, wat het beheer eenvoudiger maakt en kosten kan besparen op operationeel niveau.
 2. Flexibiliteit in klantenservice: Een enkel platform waarop beide klantentypes kunnen worden bediend, biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om snel te schakelen tussen B2B- en B2C-operaties.
 3. Kostenbesparing: Algemene kosten voor het opzetten en onderhouden van een enkele online winkel zijn lager dan die voor twee gescheiden winkels.

Nadelen van een Hybride Shop:

 1. Complexere configuratie: Het instellen van een winkel die beide soorten klanten kan bedienen, vereist nauwkeurige configuratie om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring voor beide groepen optimaal is.
 2. Potentiële compromissen: Het kan een uitdaging zijn om een winkelomgeving te creëren die zowel aan de verwachtingen van zakelijke kopers als particuliere consumenten voldoet zonder compromissen in functionaliteit of gebruikerservaring.

Het kiezen tussen een gescheiden of een hybride Shopify Plus shop hangt sterk af van de specifieke behoeften en doelstellingen van een bedrijf. Bedrijven die een duidelijke scheiding willen tussen hun marktsegmenten kiezen vaak voor gescheiden shops, terwijl diegenen die op zoek zijn naar efficiëntie en kostenbesparing de voorkeur kunnen geven aan een hybride oplossing.

Veelgestelde Vragen over Shopify Plus met B2B

Wat is B2B op Shopify?

Het beste van Shopify is nu beschikbaar voor de groothandel. B2B op Shopify is een reeks van eersteklas functies die rechtstreeks zijn geïntegreerd in de Shopify-beheeromgeving. Dit betekent toegang tot geavanceerde aanpassingen voor thema's, prijsstelling en afrekenen als onderdeel van je Shopify Plus-plan.

Hoe werkt het?

In plaats van een externe app of verkoopkanaal, geeft B2B op Shopify je de vrijheid om te kiezen tussen één online winkel voor zowel DTC als groothandel (met een B2B-afreken- en authenticatiesysteem)—of een specifieke B2B-winkel om je operaties gescheiden te houden. Welke optie je ook kiest, je kopers krijgen klantspecifieke prijzen, betalingsvoorwaarden, belastingvrijstellingen en meer. Alles wordt beheerd binnen het nieuwe bedrijfsprofiel in je Shopify-beheer, zonder complexe workarounds of coderingsbehoeften.

Hoe verschilt B2B op Shopify van het Shopify Plus ‘wholesale’ kanaal?

Hier zijn de belangrijkste verschillen:

 • B2B op Shopify is ingebouwd in de kern van de Shopify-beheer. Dit betekent dat alles wat je leuk vindt aan je DTC online winkel nu beschikbaar is voor B2B-verkoop.
 • Je kunt nu een gemengde online winkel exploiteren voor zowel B2B- als DTC-klanten. Ze plaatsen bestellingen via dezelfde winkel, maar B2B-klanten authenticeren zichzelf met een e-mailadres voordat ze kopersspecifieke informatie, prijzen en betalingsvoorwaarden zien.
 • Met toegang tot API's kun je je webshop verbinden met je ERP, CRM of andere systemen waarop je vertrouwt.
 • Nieuwe speciaal gebouwde B2B-functies zoals bedrijfsprofielen stellen je in staat om de bedrijven waar je aan verkoopt adequaat te vertegenwoordigen en een aankoopervaring te bieden die is aangepast voor B2B.

Kan ik mijn ERP integreren met Shopify?

Absoluut, integraties overal. We werken samen met wereldwijde ERP-partners zodat bedrijven zoals die van jou hun essentiële bedrijfsgegevens kunnen integreren en snel met de groothandel kunnen beginnen. Je kunt je ERP ook verbinden via Shopify API's.

Hoe kunnen DTC-bedrijven een B2B-platform gebruiken?

Shopify's geheel nieuwe B2B e-commerceoplossing is flexibel genoeg om handelaren te ondersteunen die net beginnen met groothandel, evenals B2B-only bedrijven met jaren ervaring en meer complexe behoeften.

Als je een detailhandel bent die ook B2B verkoopt, is dit hoe je kunt beginnen:

 • Laat de functies voor B2B inrichten door jouw shopify partner
 • Gebruik prijslijsten om je detailhandelsprijzen te verlagen met een percentage of vaste bedragen
 • Voeg betalingsvoorwaarden toe aan B2B-bestellingen en voeg BTW vrijstellingen toe aan bedrijfsprofielen

Is B2B op Shopify inbegrepen in mijn plan?

Als je een Shopify Plus-plan hebt, is B2B op Shopify inbegrepen zonder extra kosten.

Welke industrieën gebruiken het B2B e-commerceplatform van Shopify?

Alle industrieën. Shopify Plus-merken die vandaag B2B op Shopify gebruiken vertegenwoordigen fashion, schoonheid en cosmetica, voedsel en dranken, consumentenelektronica, woninginrichting, sportartikelen, en speelgoed en spellen.

Hoe kies ik de beste B2B e-commerceoplossing voor mijn bedrijf?

De eerste vraag die je zou moeten stellen, is of een B2B e-commerceplatform de manier waarop je aan je jouw klanten kopers verkoopt kan accommoderen. Het maken van een uitgebreide lijst van je wensen is een eerste stap. Vervolgens kan een shortlist gemaakt worden van e-commerce platformen waarbij de TCO en gebruiksgemaakt een doorslaggevende factor zijn.

In dit artikel

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.