Shopping Experiences Shopware 6

Een e-commerceoplossing net zo goed in content commerce als een puur CMS? Shopware 6 biedt de oplossing met Shopping Experiences: een optimale combinatie van e-commerce & contentmanagement. De ontwikkeling is in volle gang, sinds de early access van Shopware 6. Zoals altijd is het uitgangspunt van Shopware nog steeds de groei voor haar gebruikers. Het…

Shopping Experiences Shopware 6

Een e-commerceoplossing net zo goed in content commerce als een puur CMS? Shopware 6 biedt de oplossing met Shopping Experiences: een optimale combinatie van e-commerce & contentmanagement.

De ontwikkeling is in volle gang, sinds de early access van Shopware 6. Zoals altijd is het uitgangspunt van Shopware nog steeds de groei voor haar gebruikers. Het streven van Shopware 6 is daarom ook om shops uit te rusten voor de toekomst met meer flexibiliteit, minder complexiteit, middels één technologie. Het belooft vele features en technologische inzichten waarmee iedere winkelier zich verder kan ontwikkelen.

“Shopware 6 is het antwoord op een steeds complexere wereld waar connectiviteit en technologie snel evolueren – en het wordt des te belangrijker dat mensen centraal blijven staan in deze ontwikkeling.” (Shopware A.G.)

 

E-commerce & contentmanagement

Het succes van e-commerce hangt voor een groot deel af van het vermogen om overtreffende klantervaringen te realiseren. Klantervaring is belangrijker dan ooit. Een manier waarop je dit voor elkaar krijgt is onder andere merkbeleving. Het creëren van deze beleving gaat verder dan alleen eenvoudig producten bekijken en winkelmandfuncties. Men raakt (online) steeds meer beïnvloed door emotie en inspiratie en verwachten meer tijdens het shoppen. Om deze klanten te verleiden met de uitstraling van het merk is hoe je ze kunt binden.

Het vraagstuk shopsysteem of contentmanagementsysteem had vroeger nog een definitief antwoord. Tegenwoordig speelt zich een trend af in de richting van een combinatie van inhoud en commercie. Dit is waar Shopware komt kijken.

Shopware onderscheidt zich door in te spelen op de emotionele en inspirerende kant van het online shoppen met een grote focus op marketing en beleving. De onderlinge verbondenheid van het winkelsysteem en contentmanagement is een van de belangrijkste functies van het platform.

Met de nieuwe Shopping Experiences in Shopware 6 brengen zij de kwestie van contentmanagement en shopsysteem naar een hoger niveau en intensiveren ze de klantgerichtheid.

Shopping Experiences

De Shopping Worlds in Shopware 5 zijn gemaakt om te voldoen aan de toenemende verwachtingen die online shoppers hebben als het gaat om online shoppen. Individualiteit, uitstekende winkelervaringen en emotionele storytelling dragen bij aan het verhogen van de klantenloyaliteit en conversiepercentage.

Shopping Experiences is hiervan de opvolger in Shopware 6. Deze verbeterde functionaliteit borduurt voort op het onderliggende idee om inhoud en commercie tot één inspirerend geheel te brengen. Het stelt Shopware 6 gebruikers in staat om commercie, content en design eenvoudig en naadloos te integreren, ongeacht device of type content.

Het is een enorm werkplatform voor gebruikers waarin nieuwe lay-outs eenvoudig kunnen worden aangemaakt. Alle instellingen zijn in één oogopslag beschikbaar. Alleen de naam en het type van de Shopping Experiences moet worden opgegeven.


Shopping Experiences Shopware 6

Shopping Experiences in Shopware 6 maakt gebruik van vooraf gedefinieerde blokken, welke wederom middels een eenvoudig drag&drop systeem in de preview-editor gesleept kunnen worden. Deze kunnen evenals de Shopping Worlds in Shopware 5 op ieder moment vrij worden verplaatst en aangepast. Automatische ingevoegde placeholder-inhoud zorgt voor een eenvoudiger en sneller ontwerp proces, doordat het gebruikers een realistisch idee biedt van de Shopping Experiences-omgeving die zij creëren.


Shopping Experiences Shopware 6

Ieder afzonderlijk element is responsive en wordt dus automatisch op elk apparaat correct weergegeven. Je creëert blok voor blok eenvoudig gepersonaliseerde en individuele lay-outs. Om het overzichtelijk te houden is een navigator in de instellingsbalk.


Shopping Experiences Shopware 6

In het voorbeeld zie je direct hoe de lay-out er op het moment in de winkel uitziet. Ook biedt het per direct de optie om de lay-out aan te passen voor mobiele weergave en tabletweergave (1). De gebruikte blokken en elementen worden automatisch geschaald naar het juiste formaat. In de compacte modus (4) wordt vervolgens een overzicht weergegeven van alle elementsinstellingen en is het mogelijk om de instellingen van meerdere elementen direct te wijzigen zonder ieder element afzonderlijk te moeten openen. Tot slot klik je op de ‘X’ (5) Om terug naar het overzicht te gaan.

Naast de traditionele landingspagina’s kan Shopping Experiences gebruikt worden om bijna iedere pagina te ontwerpen, zowel categorie- en winkelpagina’s als productdetailpagina’s. Wat hierbij handig is, is dat een enkele lay-out kan worden toegewezen aan een willekeurig aantal producten. Daardoor is het niet nodig om voor ieder product een individuele Shopping Experience te ontwerpen.

Kortom:

  • Flexibele en eenvoudige bediening via een drag & drop-editor
  • Vooraf gedefinieerde blokken maken deel uit van het standaardpakket
  • Voorbeeld van editor- en placeholder-inhoud voor geoptimaliseerde visualisatie
  • Responsiviteit: alle elementen weten hoe ze zich op elk apparaat moeten gedragen
  • Navigator-tool als gids voor pagina’s met meerdere blokken of lange winkelervaringen
  • Lay-outs kunnen meerdere keren worden toegewezen
  • Datamapping: inhoud wordt automatisch ingevuld
  • Eenvoudige vertaalopties voor het internationaal gebruiken van winkelervaringen
  • De meeste winkelpagina’s kunnen worden gemaakt als Shopping-ervaringen

De visie van Shopware op contentmanagement

Shopware heeft een eigen visie op gebied van contentmanagement, zoals eerder al naar voren is gekomen. Shopware wil dat hun e-commerceoplossing net zo goed is in content commerce als een puur CMS. Dit komt voor uit het geloof dat online retailing en contentmanagement niet gescheiden kunnen worden. Shopware streeft ernaar om een uniforme gebruikerservaring te bieden en haar gebruikers door het aankoopproces te begeleiden met gepersonaliseerde inhoud. Dit begint bij het eerste contact van de klant en het product. Een visie waar wij ons compleet bij aansluiten.

Binnenkort mogelijk met Shopping Experiences

Als we kijken naar de Roadmap van Shopware 6 kunnen we nog het een en ander verwachten ten opzichte van de Shopping Experiences. De functie Rule Builder maakt bijvoorbeeld in combinatie met Shopping Experiences zeer specifieke klantgerichtheid mogelijk. Op basis van vooraf gedefinieerde regels worden specifieke Shopping Experiences of lay-outs weergegeven voor de verschillende doelgroepen met aangepaste lay-outs en aanbiedingen voor premiumklanten, nieuwe klanten of andere klantengroepen op basis van de specificaties van Rule Builder.

Naast Rule Builder, maken ook de oude bekende functies hun comeback. Storytelling zal wederom een vast onderdeel worden van de Shopping Experiences functie. Ook in Shopware 6 bieden ze de optie om klanten mee te nemen op een emotionele reis voor een unieke merkervaring.

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.