Shopware 5.3: The Age of the Customer

Afgelopen vrijdag stond de release van Shopware 5.3: The Age of the Customer centraal. Met deze nieuwe versie legt Shopware de focus op het individu. Afgelopen vrijdag organiseerde Shopware haar jaarlijkse Community Day. Hier kwamen 1.600 bezoekers op af, waren er 50 sprekers aanwezig en 40 exposanten. Wat tijdens het evenement vooral in het middelpunt van belangstelling…

Shopware 5.3

Afgelopen vrijdag stond de release van Shopware 5.3: The Age of the Customer centraal. Met deze nieuwe versie legt Shopware de focus op het individu.

Afgelopen vrijdag organiseerde Shopware haar jaarlijkse Community Day. Hier kwamen 1.600 bezoekers op af, waren er 50 sprekers aanwezig en 40 exposanten. Wat tijdens het evenement vooral in het middelpunt van belangstelling stond en nog steeds staat, is de release van Shopware 5.3. Shopware legt met haar nieuwe versie de focus op het individu. Nog nooit eerder heeft een Shopware release zo’n “human touch” gehad als nu. In dit artikel lichten wij graag enkele nieuwe specs van Shopware 5.3 toe.

 

Right on target

Met Shopware 5.3 krijgen webshop beheerders de kans om zich te focussen op hun klanten as individuen. Dit vanwege de nieuwe functie “Customer Streams”. Dit is een dynamische filter dat lijkt op de huidige Product Streams. Met Customer Streams kun je in de backend van jouw Shopware shop klanten targetten door gebruik te maken van individuele streams. Bij een klant worden bepaalde producten weergegeven gebaseerd op hun winkelgedrag.

Als voorbeeld: Alle vrouwen die een bloemenjurk kochten uit de huidige collectie, worden nu in één stream samengebracht. Shopware 5.3 geeft jou de mogelijkheid om deze Customer Stream te vullen met aantrekkelijke gepersonaliseerde content of gerichte marketingcampagnes zoals nieuwsbrieven.

Jouw Shopping Worlds recyclen

Heb je altijd jouw Shopping World willen hergebruiken? Met Shopware 5.3 kan dit nu. Je hebt nu de mogelijkheid om jouw Shopping World als template op te slaan zodat je deze kunt hergebruiken. Dit kan ook als je meerdere shops beheert. Dit heeft als gevolg dat de shops die jij beheert, door het hergebruiken van jouw Shopping Worlds, een uniforme uitstraling krijgen.

Pickware

Pickware, het Shopware ERP-systeem, is ook in continue verbetering dankzij de feedback verkregen vanuit de Community van Shopware. Er zijn bijvoorbeeld wat functionaliteiten bijgekomen, zoals het managen van meerdere voorraden per product en een nieuwe import en export tool. Deze verbeteringen worden meegenomen bij Shopware 5.3.

Enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast geworden van de nieuwe features van Shopware? Wil jij graag gebruik maken van deze Duitse e-commerce software en wil je hier graag meer over te weten komen? Dan kun je bij Sition terecht!

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.