Shopware 5.4 is uit! Duidelijker en nog betere prestaties

Shopware 5.4 is ter beschikking gesteld voor het publiek. Bekijk de nieuwste functies en innovaties van Shopware! Vandaag heeft Shopware hun meest recente versie, Shopware 5.4, ter download beschikbaar gesteld aan het publiek. Shopware 5.4 biedt een hele reeks nieuwe functies voor zowel winkeleigenaren, ontwikkelaars als bureaus. Na verzoeken uit de community richt deze release…

Shopware 5.4

Shopware 5.4 is ter beschikking gesteld voor het publiek. Bekijk de nieuwste functies en innovaties van Shopware!

Vandaag heeft Shopware hun meest recente versie, Shopware 5.4, ter download beschikbaar gesteld aan het publiek. Shopware 5.4 biedt een hele reeks nieuwe functies voor zowel winkeleigenaren, ontwikkelaars als bureaus. Na verzoeken uit de community richt deze release zich op het uitbreiden van de variant functies om het toewijzen van afbeeldingen aan varianten en filteren te verbeteren. Daarnaast heeft Shopware een aantal innovaties geïntegreerd die aansluiten bij de wensen en eisen van de community.

Wat is er nieuw? De belangrijkste functies in detail

Verbeterde toewijzing van afbeeldingen voor productvarianten

Voorheen kon er slechts één afbeelding worden toegewezen aan een variant, met versie 5.4, kunnen er nu snel meerdere afbeeldingen selecteren.

Variantfilters

Deze release bevat een van de meest populaire wensen van de community: de mogelijkheid om producten te filteren en weer te geven op basis van varianten. Wanneer een klant nu verschillende filtereigenschappen in de winkel selecteert, omvatten de resultaten afzonderlijke varianten en de bijbehorende afbeeldingen. Natuurlijk hebben winkeleigenaars volledige vrijheid om de pictogrammen van de afzonderlijke variantgroepen te wijzigen.

Uitverkochte varianten

Met Shopware 5.4 kunnen winkeleigenaars individuele varianten nu markeren als “uitverkocht”. In de backend selecteert u eenvoudig een vak dat de verkoop van een variant verhindert wanneer deze niet langer op voorraad is. Bovendien kan een meldingsfunctie worden geactiveerd, zodat de winkelbediende vroegtijdig wordt geïnformeerd wanneer de voorraden nadert.

Blauw/groen deployment

De integratie van blauw groen deployment implementatie maakt het voor Enterprise klanten mogelijk om Shopware-updates veilig uit te voeren op clustersystemen. Dit werkt door de nieuwe Shopware-versie op slechts één applicatieserver en in de database te installeren. De systemen die nog moeten worden bijgewerkt, werken met de nieuwe database, waardoor de downtime van de winkel tot een minimum wordt beperkt, omdat de enige impact optreedt tijdens het bijwerken van de database. Als alles werkt, draait de winkel op de eerder bijgewerkte app-server, terwijl de andere servers de update ontvangen. Het voordeel van deze aanpak is dat de winkel zonder problemen op de oude versie van Shopware kan blijven draaien, afhankelijk van de applicatie servers in geval van problemen na de update.

Composer integratie

Met name interessant voor bureaus en ontwikkelaars, maakt de nieuwe integratie van composer het mogelijk om complexe projecten op Shopware te bouwen en ze te beheren via versiebeheer. Tegelijkertijd kan een Shopware-project – inclusief de basisshop en alle aanpassingen – eenvoudig worden uitgerold, geïnstalleerd en bijgewerkt op servers. Met deze integratie biedt Shopware een krachtig hulpmiddel voor de ontwikkeling en administratie van projecten

Flexibele themabasis

Templateontwikkelaars kunnen uitkijken naar nog meer flexibiliteit in Shopware 5.4, omdat het nu mogelijk is om de stijlen en / of JavaScript van het bovenliggende thema afzonderlijk te verwijderen. Hierdoor kunnen winkeleigenaars alleen de gewenste delen van de sjabloonbasis overnemen en wordt het nog eenvoudiger om compleet nieuwe sjablonen te maken.

Het resultaat van Shopware 5.4

Met deze release heeft Shopware de meest populaire wensen uit zijn gemeenschap vervuld. Hoewel winkeliers uitkijken naar aanvullende opties voor het configureren van varianten, wordt het ontwikkelaars sterk vergemakkelijkt door verbeteringen rond thema-ontwikkeling en de inzet van projecten. Bruikbaarheid, prestaties en toekomstgericht denken blijven de belangrijkste kenmerken van de nieuwe release.

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.