Shopware 6: Early Access 2

Shopware 6 Early Access 2 is vanaf nu beschikbaar! Met iedere Early Access versie zetten we een stap dichterbij Shopware 6.1. De release van Shopware 6 staat al enkele tijd op het geweten. Totaal nieuwe opbouw, nieuwe architectuur en nieuwe features. Er wordt daarom ook volop ontwikkeld aan/in Shopware 6. Met de komende release op…

Shopware 6 Early Access 2

Shopware 6 Early Access 2 is vanaf nu beschikbaar! Met iedere Early Access versie zetten we een stap dichterbij Shopware 6.1.

De release van Shopware 6 staat al enkele tijd op het geweten. Totaal nieuwe opbouw, nieuwe architectuur en nieuwe features. Er wordt daarom ook volop ontwikkeld aan/in Shopware 6. Met de komende release op de planning, staat niets meer in de weg hiermee te starten. Diverse partijen, waaronder click-six.de, clew.de en tk-direct.com, zijn ons voor en zijn inmiddels operationeel en stabiel met Shopware 6.

Terugblik op Shopware Early Access 1

In een blog van Shopware zelf verkondigen zij de komst van Shopware Early Access 2. In dit artikel blikken ze ten eerste terug op de release van Early Access 1 en wat er reeds is gebeurd. Uit cijfers van Shopware blijkt dat er momenteel al meer dan 60 projecten ondersteund worden door Shopware 6 en het maar liefst meer dan 22.000 keer is gedownload. Daarbij wordt verwacht dat deze groei zeker snel nog zal toenemen.

Sinds de eerste komst zijn wij ons aan het voorbereiden op Shopware 6 en zien we steeds meer vraag. We blijven onze kennis en ervaring graag ontwikkelen binnen Shopware en e-commerce om voor jou de perfecte Shopware shop neer te zetten. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Lees wat nu al mogelijk is met Shopware 6 en aarzel ook niet eens contact met ons op te nemen!

Early Access 2: ontdek de mogelijkheden!

De Early Access 2 biedt ten eerste de volgende nieuwe features, waarvan enkele extra worden toegelicht:

 • Product listing & filtering
 • Plugin licence check
 • HTTP cache
 • SEO URLs
 • HTML in snippets
 • Image assignment in product module
 • CMS translations
 • CMS YouTube element
 • Product ratings
 • Promotions

Promotions

De populaire marketingtool van de Shopware 5 Professional Edition zit al standaard in de Community versie van Shopware 6. Het is ontwikkeld tot een krachtig hulpmiddel dat vele mogelijkheden biedt op gebied van promoties, kortingscampagnes of andere acties. Het is eenvoudig te beheren vanuit de Administration en kan worden geactiveerd voor ieder verkoopkanaal. Vervolgens kunnen de promoties gekoppeld worden aan een gedefinieerde doelgroep, winkelmand of bestelling. Ook kunnen er regels worden toegevoegd, zoals een tijdsbestek waarin de promotie plaatsvindt.

Shopping Experiences

Ook zien we dat er veel is gebeurd op het gebied van Shopping Experiences. Het stelt gebruikers in staat om commercie, content en design eenvoudig en naadloos te integreren. De uitgebrachte Early Access 2 biedt een aantal nieuwe functies op dit gebied:

 • CMS-pagina’s kunnen in een willekeurig aantal talen worden vertaald
 • YouTube video’s kunnen onmiddellijk worden geïntegreerd met behulp van het CMS-element
 • Een zijbalk met navigatie van subcategorie en filterpaneel

Administration

Plug-in licenties en abonnementen kunnen vanaf Early Access 2 worden gecontroleerd. De winkelier ontvangt een melding en waarschuwing zodra een abonnement verloopt of een licentie wordt geschonden. Abonnementen kunnen ook verlengd worden vanuit de Administration.

Vervolgens is het mogelijk voor kopers om onmiddellijk product reviews achter te laten, welke in de Administration worden beheerd en in de Storefront kunnen worden getoond.

Storefront

De productlijst is uitgebreid met filter- en sorteerfuncties. Een zijbalk kan ook worden toegevoegd in de lay-outs in combinatie met het CMS. De navigatie van de subcategorie en een filterpaneel zijn hierin opgenomen. De klassieke lay-out kan nu volledig worden gebouwd via het CMS. Ook levert de Early Access 2 een volledige HTTP-cache en zorgt een opmerkelijk snelle prestatie in de shop.

Roadmap

De ontwikkeling van Shopware 6 blijft zich volop door zetten. De volgende stappen zijn dan ook uiteraard te volgen op de Shopware Roadmap. Enkele interessante ontwikkeling zijn bijvoorbeeld de uitbreiding van de Sales channels (Instagram, Facebook en Pinterest), de implementatie van ‘Storytelling’ in de Shopping Experiences, verbeteringen aan de Storefront (responsiveness, page speed), Cross-selling en de implementatie van de B2B Suite voor de Enterprise edition. Kortom, houd de Roadmap in de gaten.

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.