Shopware 6 functionaliteiten

Shopware 6 is beschikbaar en uit voor early acces. We lichten enkele Shopware 6 functionaliteiten uit de highlights kort voor je toe! Meer flexibiliteit, minder complexiteit en één technologie is waar het nieuwe Shopware 6 voor staat. Met dat gezegd te hebben willen we je voorstellen aan enkele van de nieuwe functionaliteiten uit de highlights!…

Shopware 6 is beschikbaar en uit voor early acces. We lichten enkele Shopware 6 functionaliteiten uit de highlights kort voor je toe!

Meer flexibiliteit, minder complexiteit en één technologie is waar het nieuwe Shopware 6 voor staat. Met dat gezegd te hebben willen we je voorstellen aan enkele van de nieuwe functionaliteiten uit de highlights!

 

Sales Channel

Naast de standaard shop, zijn eenvoudige en nieuwe verkoopkanalen op te zetten met volledige winkelfunctionaliteit (Sales Channels). Denk bijvoorbeeld aan Facebook en Instagram shops, mobiele apps en uitgebreide maatwerk B2B shops. Maar ook marktplaatsen, Google Shopping of POS.

De Sales Channels vertegenwoordigen alle front-end gerelateerde inhoud. Een Sales Channel biedt onder andere beheerde en gecontroleerde toegang tot de productcatalogus of het betalingsproces. Met Shopware 6 is het vervolgens mogelijk om ieder verkoopkanaal centraal vanuit één oplossing te beheren. Een Sales Channel kan aangemaakt worden voor ieder kanaal waarop jij producten wilt verkopen en vermeldt ten slotte moeiteloos producten op de kanalen die relevant zijn voor jouw doelgroepen.

De verkoopkanalen kunnen verschillen in valuta’s, talen en assortiment. Ook is het mogelijk om via de API aangepaste verbindingen te maken.

Rule Builder

Een van de nieuwe Shopware 6 functionaliteiten is de Rule Builder. Met de gedachtegang dat de software afgestemd moet zijn op het bedrijfsmodel en niet andersom, is deze vervolgens gecreëerd. Met de Rule Builder kan het eigen bedrijfsmodel worden weerspiegeld in de software. Door individuele regels te maken op basis van voorwaarden die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om klantspecifieke productprijzen, verzending per klanttype of betalingswijze per productcategorie te berekenen, maakt Shopware 6 het mogelijk voor winkeliers om het aan te passen aan hun processen en niet andersom. Nogmaals vanuit het principe ‘configuration over coding’, is dit allemaal mogelijk zonder programmeerkennis.

De Rule Builder maakt het ook mogelijk voor winkeliers om de nieuwe functie ‘kortingen & acties’ te configureren. Daardoor kunnen allerlei kortingsacties direct geïmplementeerd worden in de Shopware-standaard. Denk bijvoorbeeld aan kortingspercentages, gratis artikelen, ‘3 voor 2’ acties etc.

Kortom, met de Rule Builder kun je flexibele regels maken om prijzen, verzendkosten of inhoud aan te passen. Een eCommerce-systeem moet voldoen aan jouw processen.


Shopware 6 rule builder

First Run Wizard

Met de komst van de Early Access van Shopware 6 is een nieuwe functionaliteit toegevoegd, namelijk de First Run Wizard. De wizard is een tool die je ondersteunt en begeleidt tijdens de installatie en configuratie van de shop. First Run Wizard adviseert je ook in nuttige extensies voor je shop en helpt je eenvoudig met het selecteren van taalplug-ins. Ten slotte is een PayPal betalingsplug-in inclusief om de shop gemakkelijker aan de gang te helpen.

Shopping Experiences

Shopware staat voor ‘Emotional Shopping’ en richt zich op de inspirerende en emotionele kant van het online winkelen. Met name door de functionaliteiten van Shopping Worlds en Storytelling doen zij hier beroep op. In Shopware 6 borduren zij hierop voort met Shopping Experiences. Deze opvolger verbetert het onderliggende idee om inhoud en commercie tot één inspirerend geheel te brengen. Een Shopware 6 functionaliteit die gebruikers in staat stelt om commercie, content en design op eenvoudige wijze naadloos te integreren, ongeacht type content of device.

Het item is te vinden onder Content > Experience Worlds. Shopping Experiences maakt het mogelijk om content nog eenvoudiger te beheren door middel van voor-gedefinieerde blokken bij Experience & Storytelling pages. Ook alle tekst is gemakkelijk beheerbaar, zonder gebruik te moeten maken van de volledige builder. Wederom is het in elkaar zetten van inhoudspagina’s zoals landingspagina’s, categoriepagina’s of productpagina’s nog eenvoudiger en gemakkelijker te beheren. De basis, aan de hand van het bekende drag & drop systeem, blijft hetzelfde. Je beheert eenvoudig verschillende inhoud voor diverse, individuele verkoopkanalen.

Klik hier voor meer informatie!


Shopware 6 shopping experiences


shopping experience

Administration

Shopware 6 kent geen backend, maar zal vervolgens ‘Administration’ heten. De Administration van Shopware 6 is het hart van de winkel en is, samen met partners, zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Het biedt een duidelijk interface en intuïtieve navigatie door uniforme pictogrammen en een kleurcoderingssysteem. Daarnaast een goede gebruikerservaring en consistent ontwerp. Het beheerdersgebied is gebaseerd op Vue.js en gemakkelijk uitbreidbaar. De Administration is ontworpen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat winkeleigenaren zich nog meer kunnen focussen op hun kernactiviteiten. De moeite die winkeliers moeten besteden aan het beheer van hun shop wordt met vele mate verminderd.


Shopware 6 administration


administration backend

Front-end / Storefront

De Shopware 6 storefront is gebaseerd op een Bootstrap framework en gebruikt Twig als template engine. Dit biedt vele voordelen voor shopeigenaren, webdesigners en developers zoals:

  • Lichtgewicht en snelle winkel
  • Werkt perfect op alle eindapparaten
  • Lagere kosten en moeite die nodig zijn om aanpassingen aan te brengen, dankzij het feit dat het is gebouwd op basis van standaardcodes en ontwikkelingsstandaarden die eenvoudig en breed kunnen worden gebruikt
  • Flexibele basis voor het maken van uw eigen aangepaste thema’s

Properties and variants

Het beheren van product varianten is zo eenvoudig mogelijk gemaakt binnen Shopware 6. Properties (eigenschappen) zoals grootte, gewicht of kleur kunnen op één plaats worden gecatalogiseerd en onderhouden. Vervolgens kunnen de properties op productniveau worden toegepast om varianten van enige complexiteit te genereren.

De properties bieden de mogelijkheid om producten te presenteren met filterbare informatie. Dit doe je door verschillende eigenschappen te maken en deze bijbehorende opties toe te wijzen. Bijvoorbeeld de eigenschapsgrootte met de opties S, M en L.


Shopware 6 properties

Theme Manager

Met de Theme Manager maakt Shopware 6 het mogelijk om zeer eenvoudig de storefront-layout aan te passen via het administratorgebied (“backend”). Kleuren, logo’s, etc. kunnen hierdoor gemakkelijk en snel worden bewerkt.

Promotions

De marketingtool Promotions biedt een module waarmee je diverse kortingscampagnes in elkaar kunt zetten. Deze zijn eenvoudig te maken en beheren in het beheerdersgebied en kunnen vervolgens afzonderlijk op ieder verkoopkanaal worden ingezet. De promoties worden gekoppeld aan een bepaalde doelgroep, winkelmand of bestelling. Verder kunnen er regels worden toegevoegd, zoals een tijdsbestek waarin de promotie plaatsvindt.


Shopware 6 promotions

Media Management

Media, te vinden onder Content > Media, is een centrale bibliotheek voor het opslaan, organiseren en ophalen van alle soorten digitale media. Je kunt mediabestanden uploaden, deze in mappen sorteren en bestaande mediabestanden makkelijk beheren. Vervolgens kun je deze bestanden op diverse plaatsen in jouw shop gebruiken. Het is ontworpen om de dagelijkse workflows te vergemakkelijken. Het is duidelijk gestructureerd en kan grote hoeveelheden gegevens verwerken zonder in te leveren op prestaties. De media toont altijd aan waar deze momenteel worden gebruikt in de shop en biedt eenvoudig de opties voor het toevoegen van meta-gegevens.

Shopware Keyboard Shortcuts

Een andere manier om het systeem te vereenvoudigen is het gebruik van keyboard shortcuts (sneltoetsen) en zijn als volgt:


Shopware keyboard shortcuts

Internationalisation

Om jouw shop door te kunnen laten groeien is internationalisering een belangrijke kans door middel van uitbreiding naar nieuwe markten. ‘Your freedom to grow’ is de slogan van het nieuwe Shopware 6 en precies waar zij op in willen spelen. Bij de ontwikkeling van Shopware 6 is gericht op de internationale toepassingen van het systeem. Dit wil zeggen dat ze verder gaan dan alleen het aanbieden van vertalingen, maar Shopware biedt ook de nodige flexibiliteit en beveiliging om de nieuwe markten te bereiken.

Shopware 6 is voorbereid op diverse juridische situaties in verschillende landen, biedt multi-valuta en meertalige mogelijkheden, configureerbare belastingberekening, landspecifieke verkoopkanalen en tot slot op regels gebaseerde prijzen en betalingsconfiguratie.

In dit artikel

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.