Recap: Shopware Partner meet-up in… Londen!

Shopware organiseerde de eerste internationale partner meet-up in… Londen! En, natuurlijk, was Sition hier bij. Twee mooie, interessante dagen. Eind oktober organiseerde Shopware haar eerste internationale partner meet-up. En dit in het mooie Hoxton Hotel in London Shoreditch. Bij deze bijeenkomst waren partners uit de Verenigd Koninkrijk en Nederland aanwezig, waaronder wij, Sition. Het doel van deze…

Shopware organiseerde de eerste internationale partner meet-up in… Londen! En, natuurlijk, was Sition hier bij. Twee mooie, interessante dagen.

Eind oktober organiseerde Shopware haar eerste internationale partner meet-up. En dit in het mooie Hoxton Hotel in London Shoreditch. Bij deze bijeenkomst waren partners uit de Verenigd Koninkrijk en Nederland aanwezig, waaronder wij, Sition. Het doel van deze meet & greet was het onderling uitwisselen van kennis en ervaring met Shopware. Maar naast het netwerken, zijn er natuurlijk ook een paar nieuwe specs en een visie voor de komende jaren door Shopware geïntroduceerd, welke wij graag met jullie delen!

De ontwikkelingen van Shopware 5.4

Verbeteringen van configureerbare producten/varianten

Het wordt in Shopware 5.4 mogelijk om te filteren op basis van variantgroepen. Ook zal er een integratie plaatsvinden met Quickview. Wat hierdoor mogelijk wordt gemaakt, is dat de webshopbezoeker meteen een juiste maat kan kiezen vanuit de Quickview. Ook komt er een Sale functionaliteit beschikbaar per variant.

Deployment & composer integratie

Met deze ontwikkeling kan men Shopware als dependancy (= afhankelijke) toevoegen aan eigen projecten. Ook wordt het makkelijker om pakketten te installeren en te updaten. Daarnaast worden plug-ins onderhouden met de nieuwe composer.

Shopware B2B Suite/Enterprise

Naast een presentatie over de ontwikkelingen van Shopware 5.4 zijn nieuwe ontwikkelingen van Shopware Enterprise (Shopware B2B Suite) toegelicht:

Er zijn al een aantal accelerators voor Enterprise beschikbaar zoals de B2B suite en de Marketplace. Naast deze onderdelen krijgen partners de komende jaren de mogelijkheid zelf accelerators uit te brengen voor het Shopware platform. Een van de accelerators zal een Shopware CMS zijn, om vergaande content beheer mogelijk te maken met Shopware.

Country break-out sessie

Iedereen pakt een probleem of een vraag binnen e-commerce anders aan. Om hierop in te spelen en iedereen hun ervaringen te laten delen, organiseerde Shopware ook een country break-out sessie. Hierbij kregen wij, en alle andere aanwezige partners, de gelegenheid om specifieke issues met elkaar te bespreken en kennis met elkaar te delen.

Aan alles komt een eind

Zo ook aan deze zeer geslaagde Shopware partner meet-up, wat werd afgesloten met een borrel in ‘the Garden’ van het hippe Hoxton hotel. Wij kijken terug op een leuke en informatieve 2-daagse bijeenkomst waarin we veel te weten zijn gekomen!

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.