De beste Shopware plugins van 2018!

De kracht tot de diverse uitbreidingsmogelijkheden van Shopware zit in het dynamische plugin systeem. Welke plugins hebben passen het beste bij jouw shop? Lees hier welke plugins het afgelopen jaar het beste hebben gescoord! In deze blog lees jij alles over de beste Shopware plugins van het afgelopen jaar: welke zijn het meeste gedownload, scoorde…

De kracht tot de diverse uitbreidingsmogelijkheden van Shopware zit in het dynamische plugin systeem. Welke plugins hebben passen het beste bij jouw shop? Lees hier welke plugins het afgelopen jaar het beste hebben gescoord!

In deze blog lees jij alles over de beste Shopware plugins van het afgelopen jaar: welke zijn het meeste gedownload, scoorde het beste en welke werden het meeste gewaardeerd door de community? Maar voor degene die nog wat minder bekend zijn:

 

Wat is Shopware

Shopware is een ‘open source’ e-commerce platform met een origine in Duitsland. Met meer dan 80.000 tevreden klanten, 1.200 gecertificeerde partners en 3.500 extensies maakt het haar weg groots in Nederland. Enkele bekende merken die gebruik maken van Shopware zijn bijvoorbeeld Haribo, L’oreal, Bruno Banani, noem maar op.

Shopware is ontwikkeld als een flexibel systeem met diverse uitbreidingsmogelijkheden. Het is bedoeld voor de mensen die het gebruiken. Shopware focust zich op storytelling en user experience. Ze spelen sterk in op de inspirerende en emotionele kant van e-commerce. Het laat je jouw verhaal vertellen en vergroot de betrokkenheid met je klanten: het verbindt jouw klanten met jouw merk. “Emotional Shopping on any device”: dit is waar Shopware voor staat.

Wat is een plugin?

Een plugin is simpel gezegd een uitbreiding die het mogelijk maakt om extra functionaliteiten toe te voegen. Het is een uitbreiding van een CMS (Content Management System). Een plugin wordt ook wel een invoegtoepassing genoemd. Doordat het altijd een host-applicatie nodig heeft, kan het dus niet op zichzelf draaien. Shopware maakt flink gebruik van extensies als plugins.

Shopware plugins: wat zijn de beste van 2018?

De kracht tot de diverse uitbreidingsmogelijkheden van Shopware zit dus in hun dynamische plugin systeem. De Shopware Community Store is het centrale opslag punt voor alle plugins en templates van Shopware. Deze marktplaats aan uitbreidingen omvat momenteel meer dan 3.500 extensies en blijft maar groeien. Overigens zijn alle Shopware plugins herkenbaar aan een ‘Gecertificeerd Shopware’ badge. Daardoor voldoen de Shopware plugins altijd aan strikte kwaliteitsnormen.

Omdat wij hier even graag gebruik van maken, geven wij je een overzicht van de meest gebruikte, populairste plugins van het afgelopen jaar van Shopware. Deze plugins zijn het meest omarmd en gewaardeerd door de Community en hebben de potentie om het meeste uit jouw Shopware webshop te halen. Dit blijkt uit de hoeveelheid downloads en de goede recensies, waaronder op gebied van kwaliteit en snelle responstijden. De Shopware Community Store is jouw one-stop shop voor het vinden van de meest geschikte Shopware plugins, hieronder zie je de beste van 2018.

ThemeWare Modern | Customizable Responsive Theme

Met ThemeWare beslis je over een extreem aanpasbare en verkoopbevorderend responsief thema, met een groot scala aan diverse functionaliteiten. Deze Shopware plugin bied je een stijging in conversie, is 100%  responsief, onbeperkt aanpasbaar, beschikt overigens ook over video tutorials en heeft een excellent support. Het thema is inbegrepen met nog eens 29 plugins als standaard applicaties en is bruikbaar voor zowel beginners als experts.

We kunnen je er nog zoveel over vertellen, maar we kunnen het ook laten zien:

SEO redirects (301 and 302 redirects)

In de loop van tijd, vooral na een ‘relaunch’ of een grotere update, zijn sommige (oude) URL’s in je webshop niet meer van toepassing of beschikbaar. Met Shopware plugins zoals ‘SEO redirects’ kun je gemakkelijk oude URL’s omleiden naar de juiste.

Door deze oude URL’s goed om te leiden naar de nieuwe, juiste URL’s, blijven de waardes van de pagina bewaard en blijft je SEO geoptimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan de URL’s van producten, categorieën, blogs of subpagina’s die jij goed wilt laten scoren.

Dit alles is te besturen vanuit een gebruiksvriendelijk interface in de backend van jouw Shopware webshop. Daarnaast wordt deze Shopware plugin, naast Engels en Duits, ook ondersteund in het Nederlands.

Sort articles in categories manually

Met deze plugin van Shopware plaats je eenvoudig en handmatig je artikelen via een drag & drop systeem in categorieën. Zelfs wanneer je je artikelen in verschillende categorieën in kaart hebt gebracht, zal het werken. Ook biedt het de mogelijkheid om vergelijkbare en gerelateerde artikelen te sorteren.

Shopware plugins

Set up test server/staging environment

Deze Shopware plugin helpt je met het opzetten van test servers en staging omgevingen, waardoor je zonder gevaren en/of stress nieuwe Shopware plugins en versies kunt testen. Het biedt de mogelijkheid tot verdere ontwikkelingen van een shop in een veilige omgeving en geeft serviceproviders veilige toegang.

Door het gebruik van deze plugin creëer je eenvoudig meerdere test omgevingen, kunnen gegevens volledig anoniem worden gemaakt en maak je back-ups van je database. Daarnaast biedt het een handige selectie voor het uitsluiten van directories en vergelijkt het bestanden tussen je testomgeving en de liveshop. Verder geeft het de mogelijkheid tot de overdracht van toegangsgegevens voor een testomgeving naar serviceproviders, inclusief online file editor en wordt de testomgeving automatisch gecreëerd via CRON-job.

Tot slot wordt aangeraden een data back-up te maken voordat een eerste test server wordt aangemaakt.

Customizing the Shopware blog (new areas for the blog sidebar, etc.)

Maak jij op jouw webshop gebruik van een blog, dan is deze Shopware plugin precies wat jij zoekt. Met deze plugin kun je jouw Shopware blog aanpassen naar jouw voorkeuren. Jij bepaald bijvoorbeeld welke gebieden van de rechter blog sidebar weergegeven moet worden of niet: Login, date, authors, blog navigation, popular posts, facebook -fanpage, subscribe to newsletter, etc. Je kunt er ook zelfs voor kiezen om de rechter sidebar helemaal onzichtbaar te maken. De linker sidebar daarentegen kan ook weergegeven worden in de bloglijst of op een geselecteerde detail pagina.

Verder kun je in de configuratie van de plugin kiezen hoeveel blogposts in de bloglijst naast elkaar geplaatst moeten worden (1, 2 of 3). De blogposts zijn daarentegen qua formaat altijd even hoog, zodat het design altijd netjes intact blijft.

Daarnaast bepaal je in de configuratie van de plugin over opmaak van de bloglijst, waaronder of de titel en omschrijving ingekort moet worden en of de afbeelding over het hele gebied moet weergegeven worden of niet.

Hiernaast zijn nog vele functionaliteiten beschikbaar voor de optimalisatie van de jouw Shopware blog. Kortom, wanneer jij het meeste wilt halen uit jouw Shopware blog dan is deze plugin voor jou.

Shopware plugins
Shopware plugins
file5acc78714cf36

TINYPNG and TINYJPG for Shopware

TINYPNG/-JPG is een plugin voor Shopware die PNG en JPG bestanden comprimeert, waarbij de bestandsgrootte in dit proces met maximaal 70% verlaagd wordt. Ondanks andere tijdrovende handmatige optimalisaties, uploadt deze Shopware plugin alle bestanden die worden beheerd in de Media Manager (originelen en miniaturen) via de API naar TINYPNG en vervangt de grote bronbestanden met afbeeldingen met verkleinde afmetingen.

Houd er rekening mee dat afbeeldingen die al geüpload zijn voordat TINYPNG is geïnstalleerd alleen geoptimaliseerd worden wanneer je een nieuwe thumbnail genereerd voor die afbeeldingen.

‘TINYPNG and TINYJPG for Shopware’ biedt vele voordelen voor de performance van je website.

Magnalister: eBay, Amazon & Co

Magnalister is het ultieme interface voor het verbinden van Shopware met eBay, Amazon en dergelijke. Door middel van deze Shopware plugin optimaliseer je eenvoudig je dagelijkse werk en maakt het werken op marktplaatsen efficiënter:Shopware plugins

Shopware CMS

Shopware CMS is een uitgebreid Content Management System, welke exclusief voor Shopware is ontwikkeld en direct beheerd kan worden vanuit de backend. Een CMS is de software die gebruikt wordt voor het beheren van je webshop of website. Hiermee beheer je eenvoudig de inhoud van je website: pagina’s, teksten, foto’s etc. Je kunt het zien als het technische hart van je webshop.

Met de Shopware CMS plugin kun je je content openlijk in zowel categorieën als productpagina’s plaatsen. Daarnaast is het mogelijk je eigen landingspagina’s te creëren met je eigen SEO URL. Standaard kun je meer dan 20 vooraf geconfigureerde items gebruiken om je CMS pagina’s te ontwerpen. Naast de standaard content elementen zoals tekst met afbeeldingen, bannersliders en tabellen, heb je nu ook elementen zoals artikeloverzichten, formulieren, tab tabs of zelfs Google Maps.

Via een live preview functie kan de bewerkingsversie worden bekeken en geoptimaliseerd voor diverse apparaten. De Shopping Worlds van Shopware kunnen indien nodig vrij worden gecombineerd met de CMS pagina’s.

Enkele voordelen van Shopware CMS ten opzichte van de standaard Shopping Worlds:Google Tag Manager + Remarketing + Enhanced Ecommerce

De meest kenmerkende Tag Manager Plugin van de Shopware Community Store is in deze versie voorzien van Enhanced Commerce Tracking. Met deze plugin kun je de volgende factoren meten:Daarnaast is de Tag Manager plugin ook nog eens open source en geeft het de mogelijkheid om de plugin uit te breiden naar jouw voorkeur.

Shopware plugins

Heb jij nog Shopware plugins die volgens jou tot deze lijst behoren? Laat het ons weten! En vergeet ze niet voor jezelf te bekijken in de Shopware Community Store! Heb je vragen over een van deze plugins of een andere, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.