Zo zet je Shopware in voor een omnichannel aanpak

Omnichannel is al jaren een hot topic, maar veel merken hebben moeite om dit goed te implementeren. Wie wil overleven in een online landschap met moordende concurrentie, kan niet anders dan overstappen van een multichannel- naar een omnichannel strategie. Om klanten de naadloze merkervaring te bieden die zij verwachten, zeker nu de klant  – meer…

Omnichannel is al jaren een hot topic, maar veel merken hebben moeite om dit goed te implementeren. Wie wil overleven in een online landschap met moordende concurrentie, kan niet anders dan overstappen van een multichannel- naar een omnichannel strategie. Om klanten de naadloze merkervaring te bieden die zij verwachten, zeker nu de klant  – meer dan ooit – bepaalt waar en hoe er geshopt wordt. Onderzoek toont aan dat maar liefst 73 procent van klanten van een groot retailmerk gebruikt meerdere kanalen tijdens het aankoopproces. En klanten die meer dan vier kanalen, in plaats van één kanaal, gebruiken ongeveer 9% meer uitgeven in de fysieke store. Tel uit je winst.

Om merken en bedrijven hierin te ondersteunen zijn er talloze oplossingen, softwaresystemen en plug-ins ontwikkeld. Welke mogelijkheden biedt Shopware 6 voor jouw omnichannel succes? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Probleemloze integratie van verkoopkanalen

Shopware heeft niet voor niets het credo: ‘commercie laten plaatsvinden waar mensen zijn, onafhankelijk van de locatie, het tijdstip en device.’ Dat is precies waar een omnichannel strategie om draait en wat juist Shopware 6 zo geschikt maakt voor deze aanpak. In Shopware ontwikkelde webshops zijn geoptimaliseerd voor alle devices en altijd responsive. Daarnaast heeft Shopware oog voor Google. Dat houdt in dat zij inspelen op trends die voor de organische online vindbaarheid van jouw e-commerce platform een belangrijke rol spelen. Met Shopware leg je direct een goede basis voor jouw online vindbaarheid in zoekmachines als Google.

Let’s get social

Social commerce is niet langer ‘maar’ een trend. Platformen als Instagram, Pinterest, Facebook of TikTok zijn perfect om je zichtbaarheid en bereik te vergroten en tegelijkertijd direct de interactie met je klanten aan te gaan. Maar dat is nog niet alles: steeds meer sociale netwerken bieden geïntegreerde winkelfuncties en worden zo aantrekkelijke verkoopkanalen. Dat maakt social media kanalen een optimaal platform om je merk te versterken, klanten te inspireren en langdurig aan je merk te binden. Met behulp van standaard ingebouwde functionaliteiten integreer je gemakkelijk jouw social accounts als verkoopkanaal. Nice to know, je kunt zelf campagnes opzetten, lanceren en managen in de Shopware interface.

API-first approach

De technische structuur van Shopware is gebaseerd op een API-first approach. Daardoor is het platform aan een groot aantal externe systemen (lees verkoopkanalen) te koppelen. Een product verkopen via spraak met voice commerce software of via smart devices zoals een smartwatch? Een koppeling maken met jouw POS-systeem, marketplaces of Google shopping? Met een Shopware e-commerce platform kan het allemaal. Ook het koppelen van CRM-, ERP- en CRM-systemen is geen enkel probleem.

Waarom Shopware voor jouw omnichannel strategie?Omnichannel campagnes

De klantervaring speelt de hoofdrol in een omnichannel strategie. Een uniforme shopervaring bieden, van de beste kwaliteit, op elk verkoopkanaal is altijd uitgangspunt. Dat zorgt voor een sterke merkbeleving, loyaliteit en – in the end – een hogere conversie. Om dit proces te vereenvoudigen heeft Shopware de functionaliteit Shopping Experience ontwikkeld. Inspirerende landings-, product- en categoriepagina’s creëren was nog nooit zo makkelijk met het gebruiksvriendelijke drag & drop systeem. De standaard elementen – denk aan blokken met tekst, video’s afbeeldingen en producten – zijn responsive en worden op welk device dan ook goed getoond. Nice to know, in combinatie met de Rule Builder kun je vooraf regels definiëren voor specifieke experiences bijvoorbeeld voor een landingspagina of categoriepagina. En ook voor verschillende doelgroepen, zodat je elke doelgroep een aangepaste lay-out of unieke aanbieding kunt tonen. Wat dacht je van een welkomstkorting voor nieuwe klanten? Over gepersonaliseerde klantervaringen gesproken.

Meest complete Shopping Experience

Shopware for omnichannel it is

De mogelijkheden zijn eindeloos, want zoals we van Shopware gewend zijn, stopt het niet bij de standaard functionaliteiten in de interface. Oplossingen voor betalingen, verzendmodules, voorraadbeheer en andere extensies, sjablonen en plug-ins vind je in de Shopware Community Store.

De online shopervaring is een blijvertje en met een omnichannel strategie kunnen merken precies dat bieden. Met de juiste oplossing maak jij jouw business klaar voor de toekomst en bied jij klanten een complete, naadloze en gepersonaliseerde ervaring. Waar en hoe ze ook winkelen. Neem vandaag nog contact op met onze technische e-commerce experts. Wij helpen jou bij de realisatie en optimalisatie van jouw omnichannel e-commerce platform.

Meet Sition

Interesse in een live ontmoeting? Op 29 en 30 maart aanstaande vind je ons op de Webwinkel Vakdagen. Kom gerust langs voor een kop koffie en een gesprek met onze e-commerce experts. Ook delen A Beautiful Story en Intersport Twinsport hun ervaringen in een inspirerende sessie over het e-commerce platform dat wij voor hen bouwden. Vraag via deze link jouw gratis e-ticket aan. Tot dan!

 

In dit artikel

No items found.

Meer insights

Overzicht
No items found.

Meer informatie?

Michel Doens
Partner
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.